реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

УНП вимагає від СБУ припинення розгулу "п"ятої колони"

Заява Чернігівської обласної організації УНП з приводу подій, які відбуваються навколо храму Покрови в с. Жукля

Чернігівська обласна організація Української народної партії висловлює свій протест на дії представників Чернігівської єпархії УПЦ МП, пов’язані зі спробою захоплення храму Покрови Пресвятої Богородиці в с. Жукля Корюківського району Чернігівської області, релігійна громада якого перейшла в підпорядкування УПЦ Київського патріархату.

Чернігівська обласна організація УНП вимагає притягнути до відповідальності представників УПЦ МП, які перед храмом Покрови Пресвятої Богородиці в с. Жукля встановили плакати з наступним надписом: «Украинский патріархат – это выдумка фашистов-националистов». Таке гасло треба розцінювати як привід до розпалювання міжконфесійної релігійної ворожнечі, що порушує ст. 161 КК України та ст. 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», де йдеться що релігійна організація не повинна втручатися у діяльність інших релігійних організацій, в будь-якій формі проповідувати ворожнечу, нетерпимість до невіруючих і віруючих інших віросповідань. Оскільки факт переходу релігійної громади с. Жукля Корюківського району Чернігівської області в підпорядкування УПЦ Київського Патріархату був юридично оформлений і рішення парафіяльних зборів про внесення змін та доповнень до парафіяльного статуту було зареєстровано в Чернігівській обласній державній адміністрації, дії представників УПЦ МП, зокрема прес-секретаря Чернігівської єпархії УПЦ МП о. Захария Керстюка та благочинного Корюківського району протоієрея Анатолія Пінчука, які з 12 по 13 вересня 2009 року намагалися силою захопити храм, є порушенням ст. 35 Конституції України, ст. 17 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», а також підпадають під статтю 341 Кримінального Кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Представниками УПЦ МП не приховується факт що в протистоянні за храм в подіях 13 вересня 2009 року в с. Жукля на боці УПЦ МП брали участь й громадяни Російської Федерації, зокрема Максимец Алєксєй – студент Чернігівського духовного училища регентів та псаломщиків. Інформація про його участь в подіях під храмом Покрови Пресвятої Богородиці в с. Жукля розміщена на офіційному сайті Чернігівської єпархії УПЦ МП.
Таким чином Чернігівська обласна організація УНП заявляє про пряме втручання громадянами іноземної держави в духовне та політичне життя України.

Чернігівська обласна організація УНП вимагає від правоохоронних органів міліції, прокуратури та СБУ розслідування та покарання винних у спробі захоплення культової споруди в с. Жукля та розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Голова Чернігівської обласної організації
Української Народної Партії

Володимир Ступак




Теги:Українська Народна Партія, УНП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar