реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

УНП вимагає комплексної фінансової перевірки Міносвіти

Українська народна партія звертається до Рахункової палати та Фінансової інспекції України, як установ, що здійснюють контроль за використанням бюджетних коштів, перевірити Міністерство освіти і науки, молоді та спорту за фактом нецільового використання бюджетних коштів. З цією заявою виступив голова Чернігівської обласної організації, член Правління УНП Володимир СТУПАК.

За його словами, Міносвіти завдало державі шкоди на декілька мільйонів гривень на спекуляціях з підручними для загальноосвітніх шкіл. Так політик прокоментував інформацію журналістів газети «Дзеркало тижня», що Міністерство освіти, науки, молоді та спорту в 2010-2011 роках поставило не замовлені загальноосвітніми установами підручники і не поставило замовлені.

«Насправді, реалізується шахрайська схема, коли Міністерство лобіює підручники, зокрема, як із скандальним друком підручників ТАБАЧНИКА-ХОРОШКОВСЬКОЇ по 497-647 грн за екземпляр, що не користуються довірою або користуються малою довірою серед вчителів. При цьому, по-перше на їх друк виділяються сотні тисяч гривень, по-друге, вони фактично не використовуються учнями, заповнюючи склади шкільних бібліотек, по-третє, учні позбавленні підручників для здійснення нормального учбового процесу», підкреслив член Правління УНП.

«Тобто, Міністерство не лише займається фінансовими махінаціями, а й сприяє деградації вітчизняної початкової та середньої освіти. Адже, завжди, навіть в часи СРСР, чиновники Міністерства освіти, враховували думку педагогічних колективів при замовленні підручників та надсилали в регіони, виключно замовлені педагогами підручники», - зауважив політик.

«Як доказ протиправних дій Міносвіти на чолі з Дмитром ТАБАЧНИКА є свідчення про невідповідність отриманих підручників замовленню з різних (навіть політично полярних) регіонів, де, наприклад в Одесі десятикласників забезпечили на 160 % підручниками з російської мови, однак так і не отримали інших навальних посібників, а львівські школи позбавили букварів для першого класу. Таким чином, «справа підручників» - це аполітична справа, яка в черговий раз доводить непрофесіоналізм та фінансову нечистоплотність вищого керівництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту», - підсумував Володимир СТУПАК.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (0)
avatar