реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

УНП: немає альтернативи об’єднанню національно-демократичних сил

4 грудня 2010 року конференція Чернігівської обласної організації Української Народної партії прийняла політичну заяву щодо оцінки ситуації в Україні, обрала керівні органи організації та делегатів на ХІІ З’їзд партії, що відбудеться 11 грудня цього року у Києві.

ЗАЯВА
конференції Чернігівської обласної організації
Української Народної партії

Чернігівська обласна організація Української Народної партії вважає, що антиукраїнська влада Президента Януковича взяла курс на побудову в Україні олігархічного режиму з «керованою» демократією. В антиконституційний спосіб сформована парламентська більшість олігархів та комуністів. Конституційний суд, взявши на себе функції парламенту, скасував дію Конституції 2004 року.
В державі посилюється диктат силових структур, податкових та контролюючих органів. Значними темпами зростають ціни на товари першої необхідності і продукти, тарифи на воду, тепло, житлово-комунальні послуги. Погіршується добробут людей. Процвітає корупція. З державних структур викидаються найбільш досвідчені і порядні працівники. Все це характерно і для Чернігівщини. Українці мають зрозуміти: відповідальність за такий стан в державі та за погіршення життя людей повинні нести Партія регіонів, Президент Янукович, Уряд Азарова та парламентська більшість у Верховній Раді.
Місцеві вибори 2010 року, що відбулися за новим недемократичним виборчим законом на змішаній системі, були грубо підлаштовані під Партію регіонів. Практично всі територіальні та дільничні виборчі комісії були сформовані під тиском виконавчої влади. У їх роботу постійно втручалися представники влади, в тому числі і під час встановлення результатів виборів. Це призвело до серйозних порушень та фальсифікації волевиявлення виборців.
Місцеві вибори були недемократичними. Проте, навіть ці вибори засвідчили, що влада не має значної підтримки виборців. Тому вона і пішла шляхом тиску і фальсифікацій. Україна зробила значний крок назад в розвитку демократичних процесів.
В цих умовах Чернігівська обласна організація Української Народної партії заявляє, що вона була і є в опозиції до існуючої влади.
Ми продовжимо боротьбу за громадянське демократичне суспільство, за підтримку українського товаровиробника, малого і середнього підприємництва.
Ми будемо й далі захищати українських селян від тиску влади і непомірних податків.
Ми продовжимо боротися за проведення української гуманітарної політики в державі: розвиток української мови і культури, підтримку української книги.
Ми виступаємо проти переписування і фальсифікації української історії та нищення освіти.
Українська Народна партія вважає, що немає альтернативи об’єднанню національно-демократичних сил і створення єдиної правої національної партії.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (0)
avatar