реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

УНП на Чернігівщині вимагає від влади негайно повернути бюджетникам заборговану зарплату (оновлено)

«Нинішні можновладці забули, що наймані працівники живуть на заробітну плату» — констатували на засіданні проводу Чернігівської обласної організації Української народної партії, яке відбулося 6 грудня ц. р. в обласному центрі. Для стурбованих членів керівництва організації питання заборгованості виплати зарплат вчителям, працівникам установ охорони здоров’я, культури та інших бюджетних галузей на Чернігівщині стало головним в обговоренні. Від цього ганебного явища постраждали всі райони та міста обласного значення області.
Регулярна виплата заробленої плати працівникам бюджетної сфери — основа забезпечення їхнього життя, існування. Будь-які затримки з виплати зарплати ставлять під загрозу добробут, здоров’я та і саме життя не тільки кожного працюючого, але й членів їхніх родин. Для влади, яка служить власному народу, така політика неприпустима.
Члени УНП підкреслили, що в таких умовах ритуальні слова представників нинішньої влади під час вшанування жертв голодоморів-геноцидів, інших злочинів комуністичного та фашистського тоталітаризмів є лицемірством по відношенню до власних громадян.
Представники чернігівської УНП обурені спробами уряду перекласти свою відповідальність на місцеві органи влади за загрозливі та хронічні заборгованості зарплат бюджетникам. Всіма казначейськими рахунками країни керує центральна влада. Вони нагадали, що від цієї «хвороби» наша країна звільнилася наприкінці 1990-х - початку 2000-х років. Владна команда «проффесіоналів» знову повернулась до старої практики збагачення за рахунок власних громадян та наочно демонструє нездатність ефективно управляти економікою.
Провід одностайно прийняв заяву до керівництва органів влади країни з вимогою негайно повернути бюджетникам заборговану зарплату та забезпечити недопущення подібної ганебної практики у майбутньому. Це їх конституційний обов’язок перед українським народом та умова перебування на цих опосадах.

Чернігівська обласна організація Української народної партії вимагає від обласної державної адміністраії, обласної ради, яким офіційно направлено це звернення, та їх структурних підрозділів, бюджетних установ і організацій публічно, оперативно і регулярно звітуватися перед трудовими колективами, які постраждали від несвоєчасної виплати зарплат, про причини такого стану, що робиться і коли буде вирішене питання — досить ховатися від людей!

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП


Відповідь М.Азарова від 7 грудня 2012 року. Відіо.



http://monitor.cn.ua/ua/politics/9673

http://www.youtube.com/watch?v=ID_DOR3OcVU&feature=autoshare

Пряма мова М.Азарова:


- Как можно бюджетные деньги истратить на выборы? Я бюджетом занимаюсь почти 20 лет. Вот пусть то брехло, которое это говорит, выйдет сюда и мне скажет об этом. А я у него спрошу – откуда он эти данные взял? Конечно, это абсолютная брехня.

- Что касается Черниговской области... Ситуацию я знаю. Мы сняли с работы заместителя руководителя администрации. Абсолютно бесполезный человек. Я могу так, грубо, сказать, но то, что он допустил, безусловно, заслуживает его увольнения. Строго предупреждён губернатор области. И сейчас все проблемы по Черниговской области закрываются. Их бы вообще не возникло, потому что существует вот такая защитная рубашка, которую мы установили у себя в бюджете... Вообще-то говоря, черниговские учителя – так? – получают зарплату из черниговского бюджета. И прежде всего губернатор, глава администрации должны думать над тем, чтобы черниговский бюджет выполнялся, в него поступало необходимое количество денег. Но а если они такие руководители и денег не хватает, мы дали им право прибегать к позычке бюджетной: то есть к бюджетному кредиту.





Коментарі (3)
avatar
1
Ви ще не читали статті Б.Кушнірука в "УП"? Вас уже нема, так як нема політично живого лідера. Дуже жаль, бо були якісь надії, що УНП Костенка буде продовжувати справу УНП Миколи Міхновського.
avatar
2
Читав. На жаль, більшість активного елементу у нашому хворому суспільстві продовжує хворіти на "лівізну" або більшовизм та меншовартість: не має вождя - немає партії, немає майбутнього.
При цьому та ж абсолютна більшість, навіть не намагається(хоча б для себе) сформулювати, а тим більше відстоювати свої корінні економічні інтереси, тобто об"єднуватися у політичні партії.
Максимум на що вони здатні найбільш активні(звісно крім "шісток" і підлабузників) це - економічна еміграція, а не боротьба за свої економічні права в цій державі.
Це - наслідки голодоморів-геноцидів і більшовицьких тоталітарних терорів на генетичному рівні.
avatar
3
Можна було б висунути вимогу виплачувати зарплату чиновникам та їх керівникам, профсоюзним діячам лише після того, як буде виплачена зарплата всім бюджетникам, в т.ч. вчителям і лікарям. Це був би тест на їх порядність.
avatar