реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

УНП боротиметься з фальсифікаціями на виборах спільно з іншими опозиційними партіями

Українська народна партія увійшла до Комітету захисту голосів виборців "Стоп фальсифікації", створеного з метою перешкоджання фальсифікаціям під час виборів 31 жовтня.
Українська народна партія, разом з іншими опозиційними партіями зобов’язалась захищати волевиявлення громадян, проводити моніторинг виборчого процесу, збирати й систематизувати інформацію про виборчі махінації й фальсифікації, що застосовуються владою по всій країні, доносити цю інформацію до української та міжнародної спільноти, а також при потребі проводити акції протесту.


«Кампанія з виборів до місцевих рад, що триває в Україні, засвідчила, що влада створює серйозні перешкоди на шляху вільного волевиявлення громадян. Ставка робиться на маніпуляції і фальсифікації, чому сприяє як украй недемократичний виборчий закон, так і безкарність відверто протиправних дій представників влади», - йдеться у Заяві Комітету захисту голосів виборців "Стоп фальсифікації".
Серед основних зафіксованих на даний момент порушень члени Комітету називають: «порушення принципу пропорційності при формуванні складу територіальних виборчих комісій на користь влади, насамперед під час формування керівного складу ТВК, перешкоди у вільному висуненні кандидатів опозиційними партіями та в реєстрації цих кандидатів, нерівні умови ведення виборчої агітації».
У Заяві наголошується, що «незважаючи на численні звернення опозиційних партій, правозахисних організацій, виборців до українських та міжнародних інстанцій, влада не лише не припинила маніпуляції виборчим процесом, але й посилила їх. Десятки тисяч представників опозиційних сил не допущені до роботи в дільничних виборчих комісіях. Кожен день з усієї України надходять повідомлення про зняття з реєстрації опозиційних кандидатів і цілих партійних списків».
З огляду на все це представники опозиційних партій, котрі увійшли до складу Комітету, роблять висновок, що «влада взяла курс на тотальну фальсифікацію волевиявлення громадян. Головними інструментами фальсифікації обрано проведення голосування, підрахунку голосів і складення протоколів дільничних комісій без представників опозиції, а також примітивне усунення конкурентів шляхом їх зняття з реєстрації чи скасування їхньої перемоги на виборах під будь-яким приводом». Тож, на черговому засіданні Комітету, котре відбулось 25 жовтня, було домовлено про «координація дій у день голосування (31 жовтня 2010 року) з метою забезпечення чесного підрахунку голосів та спільні дії, у тому числі акції протесту, для захисту волевиявлення виборців».

Довідково. Під Заявою підписались Уповноважені представники політичних партій: «Батьківщина», «Громадянська позиція», «За Україну!», Партія захисників Вітчизни, «Реформи і порядок», «Свобода», Українська Народна партія, «Українська платформа".

Прес-служба УНП








Коментарі (0)
avatar