реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Унікальне видання: спішіть побачити!

11 лютого о 15.00 в Чернігівській обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбудеться презентація каталогу «Ікони іконостасів Іллінської церкви та Троїцького собору м. Чернігова».

Унікальне багатоілюстроване видання вийшло у світ наприкінці минулого року до 940-річчя заснування Антонієвих печер і Троїцько-Іллінського монастиря. Підготували книгу науковці Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»: заступник генерального директора з наукової та культурно-просвітницької діяльності Алла Доценко і старший науковий співробітник Олена Левченко. Керівник проекту – Юрій Соболь, генеральний директор Національного заповідника, фотозйомка – Миколи Турчина.

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» має чисельну колекцію ікон. Значна частина з них розміщена в постійно діючих експозиціях, а також у фондосховищах заповідника. Але також є колекція іконостасних ікон в діючих храмах. Саме про іконостасні ікони Іллінської церкви та Троїцького собору і йдеться у новому виданні.

Дане видання започатковує серію каталогів, присв’ячених видатним пам’яткам культури, які зберігаються в заповіднику. Книга розрахована на широке коло істориків, дослідників і загалом шанувальників старовини та мистецтва.

Під час презентації каталогу буде представлено кілька виставок: наукових збірок та рекламної продукції, виданих Національним архітектурно-історичним заповідником «Чернігів стародавній»; книг про Троїцько-Іллінський монастир; ікон. Про каталог розкажуть автори видання, мистецтвознавці, краєзнавці.
На презентацію каталогу запрошуються працівники музеїв та наукових установ, художники, історики, журналісти.
Презентація каталогу «Ікони іконостасів Іллінської церкви та Троїцького собору м. Чернігова» відбудеться в читальному залі Чернігівської обласної бібліотеки ім. В.Г. Короленка за адресою: м. Чернiгiв, пр. Миру, 41.




Теги:Чернігів стародавній, Чернігів, Іллінська церква, ікони іконостасів, Микола Турчин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar