реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ультиматум Путіна всьому Заходу

У Путіна розгорівся звірячий апетит – Росія висунула США та НАТО "безпековий ультиматум" з 10 пунктів.
Кожен з пунктів нереальний – Росія хоче заборонити США тримати ядерну зброю у Європі, а членам НАТО заборонити ракети, які здатні долетіти до РФ. Також Москва забороняє НАТО розміщувати свої сили у 14 країнах, які стали членами НАТО після 1997 року.

Пункти, що стосуються України – це неприйняття України до НАТО і повна зупинка військово-технічного співробітництва.

Висуваючи такий ультиматум, Путін тестує на міцність євроатлантичну спільноту та саморозігрівається, готуючи підґрунтя до майбутньої ескалації.

Якою має бути відповідь України? Рішучою та однозначною! Жодних поступок агресору! Життя навчило - як тільки виконаємо вимоги Путіна, він висуне нові. Політика умиротворення агресора повинна залишитися у минулому. Розмова з Путіним можлива тільки з позиції сили. І тільки за участі наших стратегічних союзників.

Україна потребує максимальної підтримки від союзників у підсиленні оборонної спроможності. Маємо педалювати тему отримання не тільки оборонного, але й наступального озброєння у випадку війни з РФ. Всі внутрішні сили держави мають бути кинуті на стрімке підвищення обороноздатності. В першу чергу потрібно профінансувати найгостріші проблеми, хоча б боєприпаси для артилерії та мінометів, безпілотники, системи протиповітряної оборони.

Гроші на це є. Тільки минулого тижня в асфальт було закатано 8,52 млрд грн.

Мамо активізувати контакти з країнами, які рішуче налаштовані допомогти нам у війні з Росією. В першу чергу, це Польща та країни Прибалтики. Адже вони добре розуміють, що будуть наступними після України.
Путін піде на повномасштабне вторгнення тільки в тому разі, якщо бачитиме повну неготовність нашої країни до війни. Росіяни розуміють, що при жорсткому спротиві буде знищено практично всю боєздатну частину її військ, а неминучі санкції знищать економіку.

Стосовно вступу чи не вступу України до НАТО. Право самостійно вирішувати зовнішню політику є непохитним принципом державного суверенітету. Не дамо права нікому обговорювати позаблоковий чи якийсь інший статус нашої держави. Час для позаблоковості минув. В глобальному переділі світу виживуть тільки сильні блоки - позаблокові держави стануть жертвами агресивних сусідів.

Маємо чітко усвідомити, що протистояння з Росією наростатиме і буде довгим. Інституційна спроможність, сила армії, єдність суспільства – ось запоруки виживання нашої держави. Політикам настав час об’єднуватися, а владі - активно діяти!

Що робити українцям? Зберігати спокій, натхненно працювати й медитувати на щасливе майбутнє

Марія ІОНОВА



Теги:Марія Іонова, російсько - українська війна, режим Путіна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar