реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

«Укрпошта» чи «Роспочта»?

Не так давно я висловлювався на інтернет- сторінці нашої Понорницької громади з приводу скорочення листонош «Укрпошти» по наших селах. Звертався за підтримкою до народного депутата по нашому округу Максима Зуєва, який є головою підкомітету з поштового зв'язку. Але ніхто нам ніякої підтримки не надав, поштових працівників позвільняли " за власним бажанням".

Привозять і розвозять по селах пошту приїжджі наймані працівники. Люди, а це в основному пенсіонери, змушені тепер годинами вистоювати в чергах в холодних неопалюваних приміщеннях з платежами, за газетами, посилками...
Але, як я помітив, працівники «Укрпошти» розвозять і розносять не лише пошту, а й РОСІЙСЬКУ МОВУ, розмовляючи з населенням російською. Що є прямим порушенням Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який набув чинності 16 липня 2019 року.

Тому складається враження, що в нашій громаді працює не «Укрпошта», а «Роспочта». Можливо, пора підбирати для роботи в «Укрпошті» людей, які володіють державною мовою? Бо слухаючи цю ворожу нині нам мову, закладається в душі страх, що у нас тут є ще кого оркам захищати.
Чи, можливо, какая разніца???

Василь КИРИЛЮК, вчитель- пенсіонер.



Теги:Максим Зуєв, Смілянський, Укрпошта, знищення пошти, Василь Кирилюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar