реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Укрнет" допомагає відбілювати імідж окупантів у Криму?

«В Феодосии строительство новой больницы начнется в следующем году – Сергей Аксенов» - новина з таким заголовком розміщена на сайті Укр.нет. У рубриці регіональних новин – Крим.

Очевидно, йдеться про інформацію щодо намірів влади збудувати соціальний і потрібний для людей об'єкт. Втім по факту маємо поширення іміджевого матеріалу про голову уряду окупованого Росією Криму. І не просто представника влади – а одного з тих, хто організовував у лютому-березні 2014 року вторгнення російських військових до Криму та автора березневого референдуму.

Як видно із заголовку, йдеться про плани окупаційної влади розпочати у 2017 році будівництво нового медичного закладу у Феодосії. Будівництво планують закінчити у 2020 році.

Безпосередньо з матеріалу стає відомо, що мова про спорудження багатопрофільного медичного центру. На його будівництво витрачатимуться бюджетні кошти. І вже весною 2018 року буде готова проектна документація.
http://kafanews.com/novosti/137264/v-feodosii-stroitelstvo-novoy-bolnitsy-nachnyotsya-v-sleduyushchem-godu--sergey-aksyonov_2017-09-22

Ці безумовно позитивні для жителів Феодосії новини голова уряду окупованого Криму оголосив під час робочої поїздки до міста. Таким чином, йдеться про рядовий візит чиновника, під час якого і було зроблені політичні заяви про наміри збудувати медичний центр.

Далі ці заяви були поширені прес-службою та місцевими ЗМІ. Отже, маємо справу з поширенням іміджевої інформації про обіцянку чиновника зробити щось позитивне для місцевої громади. Простіше кажучи – піар.
І якщо для ЗМІ, які підтримують окупаційну кримську владу, поширення інформації, яка зображує чиновника у позитивному світлі, не є чимось дивним. То, з іншого боку, зустріти таку новину на одному з найпотужніших Інтернет-сайтів України – топовому ресурсі Укр.нет - дико та незрозуміло.

Втім, позитив таки є – коли Крим знову стане українським, збудований медичний центр допомагатиме і місцевим жителям, і туристам з України.
Як виявилось, такі матеріали часто трапляються у стрічці новин укр.нет.

Микола САХНО



Теги:Феодосія, Укрнет, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar