реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Перший кримський пішов: одного депутата заарештували

Колишньому депутату Верховної Ради Автономної Республіки Крим Василю Ганишу, підозрюваному у держзраді, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – два місяці арешту. Ганиш пробуде в СІЗО до 25 червня, інформує сайт Радіо Свобода «Крим. Реаліі».

Суддя Тетяна Остапчук задовольнила клопотання прокуратури АРК в повному обсязі. Ув’язнення Ганиша вона обґрунтувала тим, що він може переховуватися від слідства і чинити тиск на нього.

Адвокат кримського екс-депутата Андрій Руденко заявив, що подаватиме апеляцію, і домагатиметься пом’якшення запобіжного заходу.

«У Василя Васильовича є родичі в Білій Церкві, де він може проживати під час досудового розслідування і, враховуючи його проблеми зі здоров’ям, домашній арешт буде для нього прийнятним запобіжним заходом», – стверджує Руденко.

Співробітники СБУ і Держприкордонслужби 28 квітня затримали колишнього депутата Верховної Ради АРК і заступника мера Феодосії Василя Ганиша, який був оголошений у розшук. Його підозрюють у державній зраді. За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.



Теги:Верховна Рада АРК, російська окупація, державна зрада, Феодосія, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar