реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Тютюн не пройшов!

З початку року співробітниками Чернігівської митниці припинено 94 спроби незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів. Про це повідомила прес- служба митниці.

Загальна кількість вилучених цигарок становить 302 545 штук, а вартість – близько 95 тисяч гривень.

Найчастіше спроби незаконного ввезення в Україну цигарок білоруського виробництва виявляють у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Днями двоє громадян Республіки Білорусь, збираючись до України, взяли з собою в дорогу 70 блоків білоруських цигарок. У пункті пропуску водій спрямував автомобіль на смугу спрощеного контролю – «зелений коридор». Проте інспектор митниці ініціював проведення поглибленого огляду транспортного засобу та речей громадян, під час якого спільна оглядова група виявила незаконний вантаж. У двох валізах знаходилось 70 блоків цигарок з фільтром, загальною кількістю 14000 штук та вартістю 5615 гривень.

Законодавством України встановлено наступні норми ввезення громадянами тютюнових виробів: 200 сигарет або 50 сигар чи 250 грамів тютюну, або цих виробів в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грамів. У випадках, коли громадяни намагаються перемістити в Україну більшу кількість тютюнових виробів, співробітники митниці фіксують порушення митного законодавства. Відповідальність за аналогічні порушення полягає у накладенні штрафу та конфіскації предметів правопорушення.




Теги:Контрабанда, Чернігівська митниця, тютюн, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar