реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Український дзен

Сьогоднішня засніжена субота, коли святий Миколай обдарував усіх слухняних подарунками, подарувала чимало приємних вражень. Снігопад не став перешкодою для любителів активного відпочинку: на деснянських берегах було повно народу: хтось бігав підтюпцем, хтось повертався після сауни.
А на кризі сидів не один десяток рибалок. На мою думку, зимова рибалка – це такий собі український Дзен. Не посвячені в її таїнство ніколи не зрозуміють, навіщо сидіти впродовж багатьох годин на кризі посеред річки (та й крига ще, здається, не дуже надійна…). А головне -- все це мовчки. Без зайвих рухів. Без зайвих жестів. Вклякнувши над ополонкою. З думками… Про що? Отут – у кожного своє. І не кожен рибалка відверто розкаже, про що саме йому думається.

А якщо думаєте, що завжди нагородою за все це мовчання буде риба, то глибоко помиляєтесь. Не в рибі справа! Риба – це так, для годиться. Справа -- у стані душі, яка дивовижним чином з’єднується у тому мовчанні з Природою, з довколишнім світом і відчуває себе щасливою. Одне слово, Дзен…

Інеса ФТОМОВА.




Теги:Фтомова, Дзен, Десна, зимова риболовля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar