реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Український дипломат через суд відкинув звинувачення в антисемітизмі

Консул Генконсульства України в Гамбурзі Василь Марущинець поновився на посаді через суд. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ України.

Там наголосили, що дипломат був звільнений дисциплінарною комісією у травні 2018 року за порушення присяги державного службовця після того, як був викритий у розміщенні в соцмережах матеріалів, "що мали явні ознаки антисемітизму, ксенофобії, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, шовінізму". Ці публікації у МЗС назвали ганебними та повідомили, що Марущинець підтвердив своє авторство.

Однак дипломат оскаржив своє звільнення у суді. Спершу окружний адміністративний суд Києва повністю погодився з висновками комісії МЗС, але при оскарженні в апеляційному адміністративному суді вердикт був інакшим – міністерство зобов’язали поновити Марущинця на його посаді та виплатити суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу. "МЗС було змушене виконати рішення суду апеляційної інстанції, 9 грудня 2019 року поновило Марущинця на дипломатичній службі та виплатило останньому суму більше 230 тисяч гривень", - розповіли в пресслужбі. Про це розповів телеканал ТСН Василь Марущинець є одним із засновників Народного Руху на Закарпатті і нині є членом НРУ у Києві.



Теги:антисемітизм, МЗС, українська дипломатія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar