реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Український бронеавтомобіль -- кращий!

Бронетранспортер KRAZ-ASV Panther, який днями представили на виставці IDEX-2013 спільного виробництва ПАТ «АвтоКрАЗ» і компанії Ares Security Vehicles LLC (м. Дубай, ОАЕ,) отримав високу оцінку знавців з озброєння різних країн світу.

У виставці IDEX-2013 взяли участь понад 1 тисячі учасників з 59 країн світу. Україна також представила експозиції з танком „Оплот”, новий бронетранспортер БТР-4МВ та чимало інших сучасних розробок від понад двадцяти підприємств вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Цього року салон оборонних технологій в Абу-Дабі перевершив прогнози організаторів і став рекордним за кількістю відвідувачів, перетнувши цифру у 80 тисяч осіб і офіційних делегацій, кількістю учасників (1112 компаній з 59 країн) та укладених контрактів.

Відповідно до характеру виставки IDEX-2013, яка у порівнянні з попередніми роками змінила агресивний та наступальний акценти на миротворчий та оборонний, KRAZ-ASV Panther був пофарбований у сліпучо-білий колір. Тим самим творці бронетранспортера хотіли підкреслити одне з головних призначень автомобіля - роботу у складі миротворчих місій ООН для безпечного перевезення особового складу

- Ми отримали високу оцінку броньовика знавцями озброєння з різних країн світу, - зазначив заступник директора ПАТ «АвтоКрАЗ» із зовнішньоекономічних зв’язків та збуту Юрій Облог. - Багатолюдність на експозиції протягом всіх днів роботи виставки та велика кількість проведених переговорів з делегаціями Африки, Європи, Близького Сходу і Південно-Східної Азії, дають можливість з упевненістю говорити про те, що KRAZ-ASV Panther займе гідне місце в одному строю з аналогічною технікою свого класу.

На думку Юрія Костянтиновича KRAZ-ASV привабливий тим, що може бути виконаний в декількох варіантах: бронетранспортер (Apc-armoured Personal Carrier, машина бойової підтримки (IVF–infantry Fighting Vehicle), бойова розвідувальна машина (Combat Vehicle Reconnaissance), логістичний бронеавтомобіль, командно-штабний автомобіль, бронеавтомобіль медичної допомоги.

Важливим для представників силових відомств також виявилося те, що рівень бронювання автомобіля можна виконати в діапазоні від STANAG 4569 Level 1 до композиції: STANAG 4569 Level 3 балістичний захист + STANAG 4569 Level 4 бронебійний захист.

Серед переваг бронемашини експертами відзначена можливість комплектації KRAZ-ASV Panther бойовим модулем з дистанційним управлінням, повним набором комунікаційного устаткування, різними системами спостереження. А також варіювання місткості від схем: 2 +1 +10 (водій / штурман - оператор - 10 членів екіпажу) або в тому ж виконанні, але з кулеметною туреллю або бойовим модулем до 2 +14 (водій / штурман + 14 осіб екіпажу ).

Позитивні відгуки дали керівники окремих вітчизняних міністерств, що входили до складу делегації України, яку очолював першим заступник Міністра оборони України Олександр Олійник.

Після детального огляду сучасного броньовика KRAZ-ASV Panther, високопосадовці відзначили роботу ПАТ «АвтоКрАЗ» щодо розширення модельного ряду автомобілів спеціального призначення, а також високі тактико-технічні характеристики бронеавтомобіля.

Григорій МАЗУР
Чернігів




Теги:бронеавтомобіль, Українська армія, озброєння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar