реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Українські потураєви захищають не українців

Пане Зеленський, уся країна спостерігає, як ваша політична сила має вас в носі. Ви обіцяли винести питаня мови за дужки. Натомість, за останні два роки ваша політична сила, всупереч вашій обіцянці, лише те й робить, що штурмує Верховну Раду мовними питаннями. Ви, пане Зеленський, або брехун, або зовсім не керуєте своєю політичною силою.

Ваш міністр культури України ткаченко і ваш голова гуманітарного комітету ВРУ потураєв хочуть захистити і створити комфортні умови бикам, які зневажають державну мову. І міністрові, і голові комітету, обом, чужа і далека біда українськомовних - бути щодня дискримінованими в Україні.

Ваші два державні високопосадовці (а ще є ваші бужанські, разумкови, тощо) педалюють скасування/відтермінування штрафів за українську мову, але, давайте розберемося, що таке ці штрафи?

Українськомовний громадянин в Україні має право на отримання послуг ДЕРЖАВНОЮ мовою, але часто наштовхується на грубість, відмову і зневажливе ставлення.

Штрафи запроваджуються не проти російськомовних, а стосуються ЛИШЕ конфліктних агресивних людей, які зневажають українську мову і українськомовних українців. Штраф - це механізм, який убезпечує українськомовних від дискримінації. Штрафи захищають українськомовних від зневажливого ставлення і упереджують конфлікти. Той, хто проти такого механізму захисту - той ЗА дискримінацію, ЗА конфлікти, ЗА зневажливе ставлення до державної мови...

Я особисто дискутувала і з Разумковим, і з Бужанським. А остання моя розмова була з вашим міністром культури та з вашим головою гуманітарного комітету.

- Пані Ларисо, прийдіть на ефір ТБ, - дзвонить редактор Наташі Влащенко.
- Ні, дякую.
- Будуть міністр культури ткаченко і голова комітету ВРУ гуманітарної політики потураєв.
- Тоді прийду.

Ефір. Безліч разів я зверталася до Ткаченка і Потураєва:
- Якщо ви, Ткаченко і Потураєв, доб'єтеся відтермінування штрафів - як ви збираєтеся убезпечити українськомовних від дискримінації?
Ткаченко:
- Ми не повинні примушувати російськомовних...

- Згодна, ми не будемо їх примушувати, але питання не про НИХ, а про українськомовних. Як ви збираєтеся убезпечувати українськомовних від дискримінації?

Потураєв:
- Ми повинні створити умови для російськомовних вивчити мову.
- Згодна, але питання не про російськомовних. Поки вони вчитимуть мову, як Ви будете убезпечувати українськомовних від дискримінації?

Ткаченко:
- Але російськомовні такі самі громадяни України, як і ви, пані Ларисо.
- Згодна, вони громадяни, але питання не про російськомовних. Як ви будете убезпечувати українськомовних від дискримінації?

- Держава повинна забезпечити російськомовних...
- Ви тільки те робите, що дбаєте про російськомовних, але як ви будете убезпечувати українськомовних від дискримінації?

Відповіді, як захистити українськомовних громадян, яких більшість в Україні, від дискримінації, я так і не отримала.

Пане Зеленський. Ви руками своїх посадовців продовжуєте дискримінувати українськомовних громадян в Україні. Янукович уже дискримінував. І Петро Олексійович зрозумів важливість українського питання, та було вже пізно. Як гадаєте, якими будуть наслідки дискримінації українців для вас?

Лариса НІЦОЙ



Теги:державний статус, Олександр Ткаченко, Лариса Ніцой, українська мова, Потураєв


Читайте також



Коментарі (0)
avatar