реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Українська демонстрація в столиці Криму

У Сімферополі в суботу, на день Різдва, вперше відбулася різдвяна хода звіздарів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
Кілька десятків учнів та учителів Української школи-гімназії Сімферополя пройшли центральними вулицями міста з різдвяними зірками, які вони зробили власноруч.

Учасники ходи пройшли до Верховної Ради Криму, де співали українських різдвяних пісень, а потім в одному з міських скверів влаштували концерт і танці.

За словами ініціатора Параду звіздарів, директора Української школи-гімназії Сімферополя Наталі Руденко, акція пройшла вперше в Криму, але, за погодженням із міською владою, буде традиційною.

Майже два десятки різдвяних зірок («звізд») сімферопольські гімназисти зробили під керівництвом львівських майстрів, які в грудні 2011 року проводили в Сімферополі майстер-класи.

Учасники Параду звіздарів розповіли, що, зважаючи на виключно український репертуар, побоювалися провокацій, однак мешканці і гості Сімферополя радо вітали різдвяну ходу, до неї приєдналися кілька сотень сімферопольців.
​​



Теги:Сімферополь, святки, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar