реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Новий розвідувальний корабель ВМС України назвали на честь столиці Криму

Новітній середній розвідувальний корабель ВМСУ (по темі «Лагуна»), який проходить зараз випробування в Одесі, отримав ім'я.

Як повідомили «Думській» джерела в Міноборони, його назвали «Сімферополь» - на честь столиці окупованої Автономної Республіки Крим.

Корабель збудували на суднобудівному заводі «Кузня на Рибальському» на основі корпусу риболовецького траулера проекту 502ЕМ. На воду його спустили 23 квітня 2019 року, а через півроку, 21 жовтня, відбуксирували до Одеси на підприємство «Судноверф Україна» для установки обладнання та проведення випробувань.

«Сімферополь» оснащений новітньою українською станцією радіотехнічної розвідки «Мельхіор», створеної фахівцями ДП «НДІ радіолокаційних систем» Квант-Радіолокація ». Вона працює в пасивному режимі і залишається непоміченою, аналізуючи радіочастотний спектр, що випромінюється кораблями, літальними апаратами або береговими об'єктами. Максимальна дальність виявлення цілей РЛС «Мельхіор» - до 450 км, однак всі характеристики радіоелектронної апаратури залишаються секретними.

Перший вихід в море новий СРК зробив 30 січня цього року.
Довжина 55 метрів, ширина 10, водотоннажність 1200 тонн, швидкість до 12 вузлів.

Нагадаємо, в ВМСУ вже був середній розвідувальний корабель з такою назвою. СРЗК проекту 861 був побудований в 1973 році на верфі в польському Гданську і отримав назву «Юпітер». З 1996 року прийнятий до складу ВМСУ, змінив назву на «Сімферополь» і бортовий U543. У 2012 році корабель списали, а 2 березня 2014 року відбуксирували в Інкерман на утилізацію.



Теги:Сімферополь, корабель, ВМС ЗСУ, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar