реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Українська академія у Чернігові обіцяла "липові" дипломи

На мою електронну адресу надійшов лист, який розповідає про черговий "кидок" у вищій освіті. Ми наводимо його без змін, залишаючи право на відповідь протилежної сторони. Лист публікується без підпису, студент, який написав його, ще мріє якось "розрулити" проблему.
Олександр ЯСЕНЧУК

Студенти Чернігівського факультету бізнесу Української академії бізнесу та підприємництва стали жертвами «освіти без диплому». Ця проблема настигла їх вже за крок до омріяного випуску з навчального закладу і радісної урочистої події – вручення дипломів. Про це повідомили «Студентську республіку» студенти УАБП та попросили допомоги.

Для завершення навчання на п’ятому курсі та для отримання кваліфікації «спеціаліста» студентам було призначено в УАБП в місті Києві попередній захист дипломних робіт. В Чернігові студенти вже пройшли процедуру внутрішнього попереднього захисту і були допущені Чернігівськими викладачами, в складі яких доценти та кандидати наук, до попереднього захисту в Київській академії. Після цього групи студентів Чернігівського факультету бізнесу почергово їздили до УАБП в Київ, а повертались до дому з однаковим результатом – всі 66 чоловік п’ятого курсу не отримали допуску до захисту диплому.

За словами студентів, процедура проходження попереднього захисту не відповідала жодним нормам та порядку. Екзаменаційна комісія зібрала дипломні роботи і попросила дипломників декілька годин «погуляти» поблизу академії, щоб члени комісії мали час перевірити роботи. Після чого, студентам повідомлялось, що всі дипломні роботи нібито не відповідають встановленим вимогам і методичним рекомендаціям, а отже жоден не допущений до захисту диплому.

Перевірка дипломних робіт не супроводжувалась веденням протоколу, студенти не були ознайомлені з зауваженнями та помилками, присутніми в дипломних роботах, і не отримали можливості їх доопрацювати.

В цей же день, оголосивши такі обурливі результати, комісія наполегливо пропонувала студентам написати заяву про академічну відпустку на рік, в інакшому випадку вони будуть відраховані з академії.

Після такого повідомлення, наприкінці надзвичайно напруженого дня, нерви студентів не витримували, мали місце нервові зриви, афективна поведінка. Особливо важко витримати напругу прийшлося студентам спеціальностей «Менеджмент організацій» та «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Ці дві групи перед попереднім захистом дипломних робіт здавали комплексний кваліфікаційний державний іспит з фаху – і таке неймовірне навантаження за один день!

Повернувшись додому студенти почали шукати відповідь на питання «Чому з ними так вчинили?» і знайшли… Рішенням державної акредитаційної комісії України від 25.02.2010 р. анульовано ліцензію державного вищого навчального закладу «Українська академія бізнесу та підприємництва» для підготовки молодших спеціалістів, спеціалістів і магістрів за напрямами 0501 «Економіка і підприємництво» спеціальностей 7.050103, 8.050103 «Міжнародна економіка», 5.050104 «Фінанси», 5.050107, 7.050107 «Економіка підприємства», 7.050108 «Маркетинг» і 0502 «Менеджмент» спеціальностей 7.050201 «Менеджмент організацій» за численні порушення ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти згідно з підпунктом 2 пункту 32 Порядку ліцензування діяльності з надання освітніх послуг.

Керівництво Чернігівського факультету бізнесу, пояснює недопуск до захисту дипломних робіт недбалим ставленням та прогалинами в координації й організації учбового процесу керівництвом УАБП. Відповідно Київська академія направляє студентів шукати винних серед керівництва та викладачів Чернігівського факультету.

Студенти ж пояснюють, що всі пред’явлені до них претензії ґрунтуються на невідповідності тих порядків, норм, вимог та методичних рекомендацій для написання дипломних робіт, які надавалися Чернігівським факультетом, до вимог, що вимагає від студентів УАБП в Києві. Хоча, ось у чому парадокс – організацію, формування та керування навчальним процесом здійснювала саме Київська академія.

Проте, до цього часу у випускників попередніх років таких проблем не виникало, рівень написання дипломних робіт та рівень кваліфікації Чернігівських викладачів УАБП цілком влаштовував. Внаслідок цього, головну причину такого поводження і ставлення, студенти вбачають саме у відсутності ліцензії у навчального закладу.

Письмові звернення студентів про порушення їх прав були направлені до в.о. ректора УАБП Гасанова С.С., декану факультету бізнесу УАБП Биконі С.Ф., в Міністерство освіти та науки України – Табачнику Д.В. та в Департамент вищої освіти. Проте, на сьогоднішній день, жодна з указаних сторін відповіді досі не надала.

У зв’язку з ситуацією, що склалась, студенти п’ятого курсу потребують допомоги в отриманні дипломів за вже оплачене навчання. До речі, оплата в академії складає 6800 грн. за навчальний рік. Студенти мають намір вжити всі можливі заходи для захисту своїх прав та відстояти заслужені дипломи.




Теги:ВНЗ, кидалово


Читайте також



Коментарі (0)
avatar