реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Українізація Росії триває: мітинги проти Путіна

По затихлому політичному полю Росії несподівано прокотилася хвиля мітингів: після Калініграда, де 12 -тисячний мітинг очолює підприємець, українець Костянтин Дорошок, мітинги пройшли в Самарі та в Іркутську. Сам факт таких мітингів уже викликає здивування, адже в останні роки у Росії уявити їх було неможливо. Ще більше здивування викликає те, що в Калінінграді мітинги проходили під помаранчевими прапорами -- саме такий колір обрала собі організація "Солідарність".

Зокрема, в Іркутську відбулася акція протесту проти рішення прем'єр-міністра РФ В.Путіна дозволити Байкальському целюлозно-паперовому комбінату скидання відходів виробництва у Байкал.

Протестувальники вимагали відставки прем'єра. Серед гасел на мітингу, за словами представників "Солідарності", звучали: "Уряд Путіна - у відставку!" і "Єдина Росія - ганьба!". За словами голови виконавчого комітету руху "Солідарність" Дениса Білунова, на мітинг прийшли близько двох тисяч людей.

Близько тисячі жителів Самарської області зібралися на мітинг у Самарі з вимогою відставки губернатора області Володимира Артякова. Зі слів активістів, керівництво області не приділяє належної уваги проблемам регіону, в той час як зростає безробіття і гіршає становище трудящих. При цьому, як повідомляється, правоохоронні органи порушень у ході акції не зафіксували і затримань не проводили.




Теги:Іркутськ, Мітинги, Дорошок, самара, українізація Росії, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar