реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Українці збираються купити в Росії 40 тисяч га землі

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" вивчає можливість купівлі сільськогосподарських компаній в Росії загальною площею обробки земель 40 тис га.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Дотримуючись стратегії розширення земельного банку компанії, члени ради директорів МХП розглядають можливість придбання рослинницьких підприємств в Росії, загальна площа яких становить 40 тис га і більше 200 тис тонн потужностей для зберігання зерна, включаючи сільгосптехніку", - йдеться в повідомленні.

"Миронівський хлібопродукт" - один з найбільших агропромислових комплексів України. До його складу входять 20 підприємств, розташованих у Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій, Івано-Франківській, Херсонській областях та АР Крим.

На сьогодні компанія випускає продукцію під торговельними марками "Наша Ряба" і "Наша Ряба Апетитна" (охолоджена курятина), "Фуа Гра" (делікатесна гусяча печінка), "Сертифікований Ангус" (делікатесна яловичина породи абердин-ангусів), "Легко" (натуральні м'ясні напівфабрикати).

Як відомо, власником агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" є український мільярдер Юрій Косюк.

Експрес онлайн



Теги:оренда землі, Україна - Росія, Миронівський хлібокомбінат, наша Ряба


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Нарешті українці відновлюють експансію в Росію -- природню для українців! Цікаво, а чому її не роблять Коломойський, Ахметов і прочіє? Поділили з гусинськими- абрамовичами території?
avatar
2
о какой экспансии в Россию идет речь, в Украине столько пустующих земель, которые зарастают сорняками, а вместо того, чтобы поднимать свое сельское хозяйство, средства будут вкладываться в экономику другого государства
avatar
3
Росія -- зона стратегічних українських інтересів!
avatar
4
На тлі експансії російського капіталу це незначно. Щодо пустуючих земель, то таких, що придатні для с/г виробництва ,майже не залишилося. Натомість йде погоня з перекупки прав оренди великих обсягів за ставкою 1 тис.доларів за га. При цьому не слід тішити себе ілюзіями щодо капіталовкладень. Фіскальна система тисне на дрібних платників, а великі уникають оподаткування. Треба розвивати фермерство як у Канаді. Особливо це важливо для Чернігівщини, де багато селян без діла.
avatar
5
я не тешу себя иллюзиями о капиталовложениях, я говорю о том, что чем больше в Украине будет предприятий будь-то с/х или других -тем больше новых рабочих мест
avatar