реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Українці почали масово переходити з Московського у Київський патріархат

За останні два роки в Україні близько 70 парафій Української православної церкви змінили Московський патріархат на Київський. Про це повідомив на "Радіо Свобода" релігієзнавець, член підкомітету з питань державної політики у сфері свободи совісті та релігійних організацій комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Віктор Єленський.

За його словами, спостерігається наступна тенденція: «У тих випадках, коли священик поводить себе, скажімо, по-антиукраїнськи на парафії, у таких випадках переходи не бувають рідкісними». Єленський наголосив, що жодного тиску на парафіян та священників щодо зміни патріархату з боку влади немає.

Фактів же про зворотній перехід - із Київського у Московський патріархат - у релігієзнавця нема.

Зауважимо, що на Чернігівщині в Київський патріархат перейшла парафія у селі Красний Колядин Талалаївського району, а на Сумщині перейшли три парафії. Одна парафія перейшла навіть на Донеччині - у місті Костянтинівка.



Теги:перехід церкви, Красний Колядин, Київський патріархат, Костянтинівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
На жаль, цей процес все ще дуже повільний. Чомусь люди не розуміють чи не хочуть розуміти, що віра, як і мова, має бути своєю. Що саме вони є ознакою духовного стержня нації, без чого справжня незалежність не можлива.
avatar