реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Україна вимагає випхати РФ із Ради безпеки ООН

У понеділок, 26 грудня, Міністерство закордонних справ України офіційно ініціювало процес позбавлення російської федерації статусу постійного члена Ради Безпеки ООН та виключення її з ООН загалом.

Заява МЗС сформульована емоційно і переконливо. Очевидно, оприлюднюючи її, міністерство, мало кілька цілей.

По-перше, МЗС на офіційному рівні привертає увагу світової спільноти до проблеми нелегітимного перебування росії в Раді Безпеки й ООН, а також її поводження, яке суперечить Статутові ООН стосовно основного критерія членства – миролюбності.

По-друге, Україна закликає держави позбавити рф статусу постійного члена Радбезу та виключити з ООН загалом. Зазначається, що росія має пройти передбачену статутом процедуру, аби набути членство.

По-третє, МЗС наголошує на незворотності ухвалених раніше рішень Радою Безпеки ООН, незважаючи на нелегітимну участь у цьому росії. Ця позиція важлива з огляду на побоювання деяких країн щодо делегітимізації всієї діяльності Раді Безпеки, починаючи з 1991 року, у разі визнання незаконності перебування в ній росії.

По-четверте, зазначається, що Україна ініціює комплексний процес, спрямований на досягнення цілей цієї заяви, й готова до взаємодії з іншими країнами для спільного захисту Статуту ООН, тобто позбавлення росії членства в Радбезі та Організації.

Володимир ІЛЬЧЕНКО



Теги:Володимир Ільченко, широка війна, ООН


Читайте також



Коментарі (0)
avatar