реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Україна посідає 152 місце серед 183 країн світу за розвитком бізнесу

Такими є дані щорічного рейтингу Світового Банку Doing Business-2012. Цей рейтинг є показником сприятливості інвестиційного клімату в Україні. Результати рейтингу представив в Чернігові Сергій Глущенко – радник з правових питань Міжнародної Фінансової Корпорації.
Рейтинг Doing Business-2012 складається з декількох показників, завдяки яким і визначається загальний рейтинг країни. Так за показником «подолання неплатоспроможності» Україна посідає 156 місце. Процедура відкриття бізнесу розмістила нашу країну на 112 місці. Останніми серед інших країн світу ми за одержанням дозволів на будівництво – 182-і, за реєстрацією власності посідаємо 166 місце. Є ті показники, де Україна знаходиться в першій сотні. Так за отриманням кредитів Україна займає 24 місце в світі, і 44-е – за виконанням контрактів. А далі знову наша країна опускається за позначку 100. 111 місце ми займаємо захищаючи інвесторів. 140 місце має Україна у веденні міжнародної торгівлі. І майже останні – аж на 181 місці – ми за показником «сплата податків».
Коментуючи результати рейтингу Doing Business-2012 Костянтин Іванов – президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати - наголосив на тому, що Україна є «лідером» в світі з кількості існуючих в державі податків – у нас їх аж 138 видів! За нами йде Румунія, яка має майже вдвічі менше податків – понад 70. На думку пана Іванова, така кількість податків не тільки гальмує розвиток вітчизняного бізнесу, а й відлякує закордонних інвесторів.
Це підтверджують і дані управління регіонального розвитку Чернігівської ОДА, що їх озвучив начальник цього управління Олександр Капелюха. Так протягом минулого року до підприємств області надійшло 2,2 млрд гривень інвестицій. З них 80% - вітчизняні інвестиції, а решта – 20% - закордонні.
Про Україну зазвичай говорять як про країну з величезним потенціалом. Але цей потенціал ще тільки належить використати повністю. Серед причин, чому це й досі не сталося, фахівці називають зарегульоване й «недружнє» бізнес-середовище та несприятливий інвестиційний клімат. І допоки рівень виконання законодавства в країні не зросте, Україна ризикує залишитись в категорії «країн з потенціалом» і пасти задніх серед більш активних і орієнтованих на реформи економік.
Оксана Клименко








Коментарі (3)
avatar
1
Дослідники бізнесового клімату в Україні посоромилися назвати причину такого плачевного його стану. А вона одна - надто вже хитрий ми народ. Саме від нашої хитрості і велика кількість податків і велика частка економіки в тіні і все інше негативне в українській економіці. Невже наші чиновники по злій волі своїй понапридумували стільки податків та обмежень для стримування бізнесу? Ні, шановні, це вони так борються з хитрунами, а страждає чесний бізнес.
Допоки ми не подолаємо хитрунів, допоки не скажемо - хитруєш, зачить крадеш, сідай за грати, - доти ми будемо пасти задніх по всім показникам людського розвитку, а не лише по бізнсовому клімату, та вічно будемо лише гордитися велиииииииким потенціалом країни та її народу, перебуваючи ghb wmjve на задвірках цивілізованого світу. Допоки у всіх сферах нашого буття ми не подолаємо хитрунів, доти нам до Європейського Союзу як з Києва аж до Брюселю рачки.
avatar
2
1.Панове, мабуть до цього ганебного стану причетний і президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати пан К.Іванов?
Інакше для чого фото?
2. Панове,як я зрозумів з відповіді місцевого чиновника, 80% - це вкладення в розвиток свого бізнесу самих місцевих підприємств, зараховані як інвестиції, а 20% - залучені з замеж області кошти.
avatar
3
Податкову систему допомагали нам створювати США. Не врахували, що ми хитруни? А може якраз і мали на увазі, що ми самі себе перехитримо!
avatar