реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Україна для людей чи олігархів? -- питають профспілки у Януковича

Підписані Президентом законопроекти, згідно з яким недержавним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргу суперечить будь-яким принципам соціальної справедливості. Аби відновити ці принципи Україні потрібен закони, які списують борги громадян за житлово-комунальні послуги та гарантують ліквідацію заборгованості по зарплатах.

Про це йдеться у повідомленні прес служби НФПУ

«Боргів, списаних з власників великих підприємств за спожитий природний газ та електричну енергію великими енергокомпаніями вистачило би, аби двічі покрити борги громадян за житлово-комунальні послуги. І тут йдеться про інтереси майже 17,5 млн домогосподарств, що є в Україні, тоді як сімей олігархів, які володіють великими підприємствами, які у нас не більше сотні. Крім того, ці сім’ї заборгувати українцям близько 1,2 млрд. гривень невиплачених зарплат», - заявляє голова НФПУ Мирослав Якібчук.

Відтак, вважають у профспілках, підписані закони є соціально несправедливими, вони лише поглиблюють в Україні величезну прірву між багатими і бідними.

«Аби довести, що у нас будують «Україну для людей», а не «Україну для олігархів», Президент має ініціювати нові законопроекти – Закон про списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію для населення України та Закон про примусове повернення громадянам заборгованості по виплаті заробітної плати, - додає Якібчук
В свою чергу, заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко заявив, що його профспілкова організація звертатиметься через Спільний представницький орган до інших профспілок з пропозицією взяти участь у розробці таких законів.

Як повідомлялося раніше, Президент підписав ухвалені Верховною Радою закони №8351 «Деякі питання списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію» та №8352 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо питань оподаткування природного газу та електричної енергії)», згідно яких за рахунок державного бюджету списала 25 млрд грн боргу приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу. Разом з тим, відповідно до офіційної статистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на початок травня становила 11,97 млрд грн. Заборгованість по заробітній платі складає близько 1,2 млрд. гривень.



Теги:забогованість, олігархи, списання боргів, профспілки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar