реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Украдена земля і премії для голови

На початок вересня перенесено засідання 12 сесії VIII скликання Новгород-Сіверської міської ради. Планувалось його провести 20 серпня 2021 року. Попередньо відбулись всі відповідні комісії. Витрачено було стоси паперу (бо не просто так Вам, а 67 питань виносилось на розгляд депутатів). Та й зрання майже всі депутати блукали коридорами міськради, хоча дивним чином половина з них зникла вже об 11 годині, не дійшовши до сесійної зали. Що ж так збентежило наших з Вами обранців?

Аналізуючи 67 питань, винесених на розгляд, можу виділити:

№1.Про реорганізацію закладів позашкільної освіти Новгород-Сіверської міської ради шляхом приєднання до Центру дитячої та юнацької творчості Новгород-Сіверської міської ради.
Ну що тут можливо передбачити?

Або доповідачка не впоралась з підготовкою матеріалів, або не знайшлось ще охочих загребти собі за копійки приміщення станції юних техніків та «юнати».

Далі дивимось перелік…№№20-66 питання найцікавіші!
В принципі, за ради них, (скоріш за все) і щемилися наші обранці до влади…
ЗЕМЛЯ!!!

Кого вона тільки не спокушала…
Питання №20.Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких виставляється на земельні торги.
Всього-на-всього 319 ділянок!!! Загальною прощею понад 2 тисячі гектарів!!! Оце щастя привалить комусь!
До речі, як зізнаються землевласники (звісно,- неофіційно): чистий дохід з 1 гектара землі складає понад 1 мільйон гривень.

Воно б то і не погано, якби шанс заробітку мали фермери-члени нашої громади. Однак, міська рада хоче руками депутатів виставити ці 2 тисячі гектарів!!! на аукціон. Хто стане власником – невідомо.
Виходячи з близькості нашої території до кордону, можливо припустити зацікавленість іноземних осіб в придбанні земельних ділянок через підставні фірми. А цього вже ніяк не можна допустити, бо це є питання безпеки Держави.

Плачуть посадовці Новгород-Сіверської ОТГ, що треба бюджет поповнювати грошима саме від продажу землі.
Хоча, чому плачуть - я от особисто не розумію. Чесно.

Якщо знаходяться кошти на щомісячне 100% преміювання голови ОТГ, працівників апарату міськради, керівників та співробітників структурних підрозділів – чому тоді позбавляються громадяни України-члени Новгород-Сіверської ОТГ права на приватизацію земельних ділянок (гарантоване ст. 14 Конституцією України)?

Звісно, робиться все це кулуарно. Прямих відмов начеб то не існує. Та і «потрібним» людям - не відмовляють. А от для простих, пересічних проводиться процедура «окозамилювання». В проєкті рішення про виділення земельної ділянки пишеться: «Надати», але «ручні» депутати, наближені до керівниці ОТГ голосують проти або утримуються. Рішення не проходить. Люди залишаються без землі, позбавлені свого конституційного права. І тут же ділянка, бажана для приватизації людиною вноситься до переліку аукціонних. Все. Шлях до можливості приватизації – закритий.

Ініціатори таких дій називають цей процес «консервацією землі».
Для кого і для чого? Адже кожен з нас прекрасно розуміє: купити право оренди землі на аукціоні може лише дуже забезпечений.

З чим залишимось ми - звичайні українці, пасивно віддавши право нашим депутатам розбазарити те, чим щедро наділив нас Всевишній?
В цьому році керівництво ОТГ премії собі намітило нарахувати з доходів від продажу землі на аукціоні.
А в 2022-му? Від закриття шкіл, садочків, клубів, ФАПів, лікарні?

То кому тоді потрібні ті статуси: «центр укрупненого району», «місто обласного значення»? І що залишиться від самого міста? Як швидко (можливо вже до кінця каденції правління теперішніх управлінців) перейде воно в розряд глухої провінції?

Я не закликаю Вас (поки що) об’єднуватись в революційні товариства по типу «Земля і воля», але не забуваймо, що ми є вільними й незалежними українцями.

Захищаймо свої права! Одним із яких є конституційне право власності на землю.
До речі, Ви вже отримали у власність 2 гектари землі ?

Оксана ХАРКОВА



Теги:Оксана Харкова, продаж землі, Новгород- Сіверська громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar