реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Про дотримання законів у Н-Сіверській ОТГ говорити не доводиться...

Утримались, утримались, утримались...

Чекала до сьогодні оприлюднених результатів поіменного голосування розглянутих рішень депутатами Новгород-Сіверської міської ради на засіданні 13 сесії 8 скликання.

Поки маємо лише таблиці по 1-63 питанням (пленарне засідання від 26.10.2021 року).
Результати того, що проходило в п'ятницю 29 жовтня в залі засідань відділу освіти - поки для широкого загалу утаємничені

Але, що збунтувало мене під час присутності на засіданні: з 17 депутатів наявних в залі чітко висловлювали свою позицію - одиниці. Як результат такої хитрості чи невпевненості у своїх силах - депутати завалили прийняття ряду важливих рішень. Нехай не для громади в цілому - для окремих родин.

Для родин АТОвців (в залі звучала цифра, що станом на 29.10.2021 року ще 250 родин учасників АТО не отримали дозвіл на право приватизації земельних ділянок) та багатодітних родин.

Наприклад: питання 81 та 82 "Про розгляд заяви щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою у власність громадянину Г.А.П. та громадянці Г.Н.С (багатодітна родина) отримало лише 9 "ЗА" та єхидну реплику з президії, що роботою треба займатись, а не лише дітей народжувати

Я так розумію, що скоро офіційні особи під час офіційних зібрань і вибраковку дітям та родинам проводитимуть та клеймувати їх на якісні та неякісні
За яким правом???

Наступний приклад: (питання номер 87) Також рішення не було прийнято. За надання дозволу на розробку проекту землеустрою в с.Фаївка багатодітній родині громадян С.С.В. та С.В.І. проголосувало лише 6 депутатів. Двоє з них ще й наголосили:" Родина багатодітна. Треба дати землю. Хай люди обробляють"! У мене питання: це геноцид, дискримінація за місцем проживання чи такий собі прояв "пільг" для багатодітних сімей з сільської місцевості?
А можливо я перебільшую? Депутати просто не визначились, бо не було часу належним чином підготуватись до сесії?

Вчергове відбулось порушення Закону України "Про доступ до публічної інформації". Вочевидь, особи на яких покладено відповідальність за підготовку проектів рішень ОМС ще не ознайомились зі змінами в законодавстві, які діють з 1 жовтня 2020 року Процитую тут, для загальної обізнаності населення, "Згідно із Законом номер 890-ІХ, проекти рішень органів місцевого самоврядування, оприлюднюються ними не пізніше як за 10 робочих днів до дати їхнього розгляду з метою ухвалення".
І це, в даному випадку, повинно було статися аж ніяк не 21.10.2021 року.
А, як мінімум, 11 жовтня. А то і раніше...

На превеликий жаль, говорити про дотриманість Законів України в Новгород-Сіверській ТГ ніяк не виходить

Оксана ХАРКОВА



Теги:Фаївка, Оксана Харкова, Новгород- Сіверська громада, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar