реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Угорщина вчергове допомагає агресору

Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, заявив, що країна виступає за діалог з Росією і проти нових санкцій. Він також назвав вже введені проти РФ санкції «провалом».

Про це повідомляє Eurоnews.

«Санкції можуть або повинні застосовуватися тільки в тому випадку, якщо щось трапиться. Це перше. По-друге, коли мова йде про санкції, очевидно, що ці санкції не працюють», — заявив Сійярто.

За словами міністра, Угорщина не блокувала ухвалення Євросоюзом санкцій проти Росії, не бажаючи порушувати єдність усередині ЄС

«Ми не хотіли порушувати європейську єдність. Ми ніколи не накладали вето. Ми завжди погоджувалися з цими рішеннями, не блокували їх. Але подивіться на самі ці санкції, це ж провал. Вони не працюють. Вони невдалі. Якщо ви подивіться на обсяг торгівлі між великими західноєвропейськими країнами, включаючи Францію, до речі, з Російською Федерацією, ви побачите серйозні цифри. Ви побачите, наскільки обсяг торгівлі між Францією та Росією, між Німеччиною та Росією збільшився після запровадження санкцій», — сказав він.

Сійярто також наголосив, що будь-який конфлікт між Заходом та Сходом обертається серйозними проблемами для Центральної Європи, і тому Угорщина виступає за дипломатичне врегулювання розбіжностей із Москвою.

«Ми маємо зробити все можливе, щоб уникнути найгіршого сценарію. Ми маємо вкладатися в дипломатію. Ми маємо вкладатися в діалог. Ось чому ми закликаємо, просимо Росію та наших західних союзників, великі країни, сильні країни не втрачати надії на мирне врегулювання», — сказав глава МЗС Угорщини.



Теги:гібридна війна, Україна - Угорщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar