реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Удар по драмтеатру завдала 26-та ракетна бригада РФ

Ракетний удар по драматичному театрі в Чернігові 19 серпня завдала 26-я ракетна бригада Росії, яка входить до угруповання окупаційних військ Запад. Про це йдеться в розслідуванні української неурядової організації Truth Hounds.

Фахівці з’ясували, що атакували центр міста Іскандером з модифікацією «К», а не «М» — крилатою, а не балістичною ракетою. Вони посилаються на дані з відкритих джерел, пояснюючи це зовнішнім виглядом та оснащенням ракети, через яке опитані свідки чули гул реактивного літака.

За ракетні атаки Іскандерами по північних і північно-східних областях України, які межують з Росією, — Чернігівській, Сумській і Харківській — відповідальне угруповання Запад.

Щоб ідентифікувати, хто саме завдав удару, організація на основі даних розвідки за відкритими джерелами виокремила підрозділи, які до нього входять та мають ці комплекси на озброєнні. Це:

112-та ракетна бригада у складі 1-ї танкової армії;
448-ма ракетна бригада у складі 20-ї загальновійськової армії;
152-га ракетна бригада у складі 11-го армійського корпусу;
26-та ракетна бригада у складі 6-ї загальновійськової армії.
Остання дислокується в місті Луга Ленінградської області. Участь бригади у війні підтверджує, зокрема опубліковане відео окупантів до 9 травня 2023 року, де вони називають себе «героями СВО».

ЧеЛайн



Теги:воєнні злочини, російсько - українська війна, Чернігівський театр


Читайте також



Коментарі (0)
avatar