реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Убив за сулію самогонки

Варвара Григорівна народилася як раз на свято Варвари Великомучениці - 17 грудня і батьки назвали її в честь цієї святої Варварою. Мабуть, і доля випала їй така ж нелегка, а смерть - дійсно мученицька. Бабуся вже тривалий час мешкала сама на одній з вулиць Носівки. Мала невеличке підсобне господарство. А неподалік, на сусідній вулиці, в помешканні 59-річної носівчанки Степаниди (ім'я з етичних міркувань змінене) зорганізувався справжнісінький притон.
Жінка проживала зі співмешканцем, але привітно приймала у своїй хаті всіх, хто міг пригостити її «оковитою» або навпаки - принести щось в обмін на ковток «вогняної води».
Одного суботнього вечора до неї приїхав із Сумщини давній знайомий, 43-річний Володимир. Там, на Сумщині, він мешкав зі своїм братом, а це вирішив провідати малу батьківщину - Носівку, де народився і виріс. Раніше Володимир, щоразу як приїздив, неодноразово навідувався до бабці: то грошей позичити, то пляшечку прикупити. Прийшов і в суботу ввечері, але оскільки було вже пізно, бабця дверей не відчинила, адже мешкала сама. Розлютившись, бешкетник розбив бабі кілька шибок та й пішов собі геть. Але надовго не залишив ідею прикупити міцного напою. Наступного дня вранці Володька знов навідався до Варвари Григорівни з твердим наміром «добути» таки півлітра самогону і «догнатись».
Цього разу він потрапив у помешкання - було вже світло і двері в будинок бабуся відімкнула. Але сердита на односельця, вона знов відмовила йому в спиртному. І тоді у чолов'яги «зірвало дах». Схопивши стільця, він розбив його об голову старенької. Бабця впала, а він кинувся шукати самогон. І знайшов. На горищі стояла чимала сулія. Від радості він так «набрався», що там і заснув. Запасів «горючки» на горищі вистачило ще на два дні, тому Володимир вийшов з тяжкого хмільного чаду лише через дві доби у вівторок і почвалав на притон.
В цей же день до бабусі навідався сусід провідати стареньку, бо вже три дні не бачив її у дворі. Не варто, мабуть, описувати картину, яка відкрилася йому в помешканні загиблої. Сусід одразу ж повідомив племінницю загиблої, яка також жила в Носівці, а та вже звернулася до міліції.
Дзвінок в чергову частину райвідділу пролунав об 11:00. На місце пригоди, крім слідчо-оперативної групи, виїхали всі керівники райвідділу та колеги з УМВС. Враховуючи давні контакти загиблої з підозрюваним, довго шукати винуватця не довелося. Він ще не прохмелів від бабусиних запасів «оковитої».
Невдовзі, він написав явку з повинною, в якій детально розповів всі подробиці того злощасного недільного ранку. Також на притоні були вилучені деякі речі, які зникли з будинку загиблої - предмети релігійного культу: кадила, лампадки та Псалтир.
Наразі, підозрюваний у скоєнні злочину затриманий до ІТТ Носівського райвідділу. Розслідування триває.
За інформацією УМВС України у Чернігівській області



Теги:Носівка, Кримінал, Самогон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar