реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У відповідь на вирок російського суду українці заспівали "Ще не вмерла України..."

Українського режисера Олега Сенцова російська влада через рішення суду визнала винним в організації та керівництві терористичним співтовариством.

За статтею “Організація та керівництво терористичною групою” Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 15 років позбавлення волі. За іншими епізодами (підпал) – 10 і 11 років. За звинуваченням у приготуванні до вибухів для “залякування населення” – 7 років. За звинуваченням у незаконному придбанні вибухових пристроїв – 5 років. За незаконне придбання зброї – 5 років. За сукупністю всіх “злочинів” російське так зване “правосуддя” засудило українського режисера до 20 років суворого режиму.

На рішення суду оперативно відреагував Президент України Петро Порошенко. “Тримайся, Олеже. Прийде час, і ті, хто організував над тобою судилище, самі опиняться на лаві підсудних!”, – написав Порошенко в Twitter.

Його товариш Олександр Кольченко отримав 10 років російської тюрми.

Режисера Сенцова й активіста Кольченка російські спецслужби затримали в Криму в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації “Правий сектор”. Згідно з версією слідства, активісти нібито планували вчинення диверсійно-терористичних актів у ряді кримських міст, а в подальшому – знищення низки об’єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач. Під час суду Сенцов і один з головних свідків звинувачення, раніше судимий кримчанин Геннадій Афанасьєв, заявили про те, що їх жорстоко катували. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень проти Сенцова. Обидва провину заперечують з дня їх затримання

Український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко після оголошення російським судом вироку почали співати гімн України. На питання судді, чи зрозумілий засудженим вирок суду і строк його оскарження, українці у відповідь заспівали “Ще не вмерла України…”.



Теги:російське правосуддя, Правий сектор, окупація Криму, фсб, російсько- українська війна, режисер Сенцов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar