реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

У відділі апеляцій радять: бережіть здоров’я

Останнім часом до ДПА в області надходять скарги від платників щодо податкових зобов’язань з податку на додану вартість, які донараховані за результатами перевірок у зв’язку з не підтвердженням платниками податків сум податкового кредиту по накладних, виписаних продавцями товарів або послуг у попередніх звітних періодах. Начальник відділу апеляцій Олена Фокіна звертає увагу платників податків на те, що ПДВ по накладних, виписаних у попередніх звітних періодах, заносяться до реєстру отриманих та виданих податкових накладних за наявності документального підтвердження такого запізнення. Таким підтвердженням може бути поштовий лист з повідомленням про вручення з відбитком календарного штемпеля та податкова накладна з датою реєстрації на штампі вхідної кореспонденції. Отже, якщо платник податків не надасть таких доказів, у працівників відділу апеляцій немає підстав визнати його скаргу обґрунтованою.

Також платники податків іноді ставлять під сумнів правомірність застосування до них штрафних санкцій за порушення Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

З цього приводу начальник відділу апеляцій Олена Фокіна звертає увагу, що зокрема статтею 15 вищезазначеного Закону у ряді установ та закладів, зокрема, у закладах громадського харчування, забороняється курити. У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: "Куріння заборонено!". При цьому спеціально відведені для куріння місця власники закладів повинні обладнати витяжною вентиляцією. А також розмістити там інформацію такого змісту «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!».

Ст.17 Закону передбачено застосування штрафних санкцій за не обладнання місць для куріння та відсутність або неповне інформування відвідувачів про заборону куріння. Штрафна санкція визначена законом у розмірі 3 400 грн.

На веб-сайтах ДПА України та ДПА в області розміщена інформація, яка допоможе платникам отримати відповіді з актуальних питань. Це, зокрема «Єдина база податкових знань» та «Нормативно-правова база», де розміщені нормативні документи та накази ДПА України в хронологічному порядку.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян ДПА в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar