реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Варві захищають школи та лікарню

Біля сотні мешканців Варвинської громади прийшли на мітинг протесту з приводу намірів селищної ради закрити ряд шкіл та кілька відділень лікарні. Біля приміщення селищної ради, де проходила сесія ради, лунали вигуки «Ганьба!».

Утримувати малокомплектні школи громада не може – переконана голова ради Валентина Саверська – Лихошва. Адже цієї осені у Кухарській школі мають навчатися восьмеро дітей, у Брагинцівській – шестеро, а у Богданівській та Леляківській – по семеро. Проте й возити дітей за 20, а то й 50 кілометрів – непроста задача, особливо враховуючи, що мова йде дітей молодшого шкільного віку. Учасники мітингу переконані, що початкові школи закривати не можна – власне, цього ж вимагає і відповідний закон.

Прийшли на мітинг і працівники Варвинської лікарні – вони проти запланованого закриття чотирьох відділень. Біля 70 працівників медичного закладу мають скоротити, а хворих возити у Прилуки.

Після годинного мітингування протестувальники розштовхали працівників поліції та зайшли на сесію. Проте голова ради оголосила, що питання про закриття шкіл і відділень лікарні зняті з розгляду і будуть поставлені на порядок денний сесії 29 серпня. Проте попередньо заявлено, що два з чотирьох відділень лікарні – дитяче та інфекційне – закривати не будуть.

Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Леляки, Брагинці, закриття шкіл, Варвинська громада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar