реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Варві демонтовано пам'ятну дошку учаснику бою під Крутами

Засідання Координаційної ради з питань національно - патріотичного виховання при Чернігівській ОДА, волосся на голові дибки!

Варвинська селищна рада прийняла рішення і демонтувала пам'ятну дошку учаснику бою під Крутами Аверкію Гончаренку.

Місцевий ватник Остапець Володимир Павлович підбурив місцевих і веде антиукраїнську діяльність.

Причина демонтажу формально звучить як недотримання порядку і непогодження з селищною радою порядку вшанування національного героя.

Павло МУРОВЕЙКО Говорить представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко: “На позачерговому засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Чернігівській облдержадміністрації це питання було розглянуто. Одностайно рішення Варвинської районної ради засуджено як таке, що завдало шкоди засадам національно-патріотичного виховання в районі та області, об’єктивно, незалежно від мотивів і намірів депутатів районної ради, це була дія проти незалежної української державності, державної політики національної пам’яті, вигідна російському агресору».



Теги:Аверкій Гончаренко, павло муровейко, декомунізація, Варва


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Може трохи не до речі, але давно хотіла висловитись по питанню меморіалів, пам'ятників, присвоєння прізвищ вулицям, різноманітним об'єктам. Все це треба скасувати. Не було б розладу в суспільстві, фінансова сторона вигравала б і люди займалися ділом , а не хрін знає чим.
avatar