реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У селі на Чернігівщині музей і пам’ятник прославляють комуністичний режим

12 травня на нашу адресу, представника Українського інституту національної пам‘яті в Чернігівській області, надійшов офіційний лист від депутата Ніжинської міської ради VII скликання Анатолія Івановича Сліпака щодо гострих, проблемних питань з декомунізації.

Насамперед він повідомив, що в селі Володькова Дівиця Носівського району Чернігівської області, а це — Володьководівицький старостинський округ Носівської міської ради, є історико-краєзнавчий музей. Його експозиція висвітлює місцеву історію з позицій комуністичної ідеології та політики СРСР. Автор підкріплює свої звинувачення низкою фотокарток експозиційних стендів.

Від себе вкажемо, що вже 5 років діють Закони України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті», «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», в яких чітко визначена державна політика національної пам’яті.

Отже, музейні експозиції безумовно повинні відповідати як їм, так і результатам досліджень української історичної науки незалежної України. І безперечно український музей НЕ має права пропагувати російську фейкову версію стосунків між Військом Запорізьким на чолі з Богданом Хмельницьким і Московським царством.

Крім всього іншого це — образа Захисників України, які шостий рік відбивають російську агресію, всім вбитим, пораненим, тим хто постраждав від московського напасника.

Також депутат Анатолій Сліпак вказав, що у центрі села в публічному просторі досі знаходиться пам’ятник Миколи Кропив’янського. Нагадаємо, що цей уродженець Володькової Дівиці був колабораціоністом, воював, займаючи військові посади, на боці російського агресора проти Української Народної Республіки, був карателем – з 1921 року певний час очолював війська ВЧК України і Криму. Іншими словами, на його совісті злочини проти Українського народу та Української державності.

Так, цей пам’ятник безумовно підлягає демонтажу відповідно пункту 3 (як чекіст), підпункту ґ пункту 4 частини 1 статті 1 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Питання, а чому він був відсутній в 2015 році у списках на демонтаж як комуністична символіка, мабуть теж заслуговує уваги. ПРОТЕ, НАБАГАТО ВАЖЛИВІШЕ ЗАРАЗ, КОЛИ УКРАЇНСЬКИЙ ПАТРІОТ ВКАЗАВ ВЛАДІ НА ПОМИЛКУ, БЕЗУМОВНО І ШВИДКО ВИКОНАТИ ЗАКОН ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ. Цього вимагає не тільки буква і дух закону, ліквідація залишків антиукраїнської монументальної пропаганди, а також загальнолюдські та християнські цінності. КАТІВ І КОЛАБОРАЦІОНІСТІВ НЕОБХІДНО ЗАСУДЖУВАТИ.

Нами передано лист депутата Ніжинської міської ради VII скликання А. І. Сліпака до Чернігівської обласної державної адміністрації. Факти, викладені у цьому зверненні, зараз вивчаються, будуть готуватися відповідні рішення.

Сергій БУТКО, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області






Теги:Володькова Дівиця, Носівська ОТГ, Сергій Бутко, декомунізація, УІНП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar