реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У руслі партнерства

Проведення податківцями заходів з громадськістю Чернігова у приміщенні бібліотеки ім. М.Коцюбинського стало доброю традицією. Засідання „круглих столів”, громадські обговорення та слухання дають можливість поінформувати мешканців міста про зміни у податковому законодавстві, діяльність органів податкової служби в цілому, сприяють налагодженню партнерських відносин.
Так, днями відбулися громадські слухання, в яких взяли участь громадські, молодіжні організації.

Темою обговорення став проект Закону України „Про громадські організації” та проект Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку проведення конкурсу з визначення програм і заходів, розроблених громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься державна фінансова підтримка”.
Олександр Підгорний – голова ЧОГО „Чернігівський центр прав людини”, наголосив, що проект Закону у цілому не потребує доповнень і висловив упевненість, що прийняття Закону України “Про громадські організації” визначить правові та організаційні засади реалізації права на свободу об’єднання у громадські організації для здійснення і захисту прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших суспільних інтересів.
Президент ГО «Академія розвитку» Наталія Надирова ознайомила присутніх з проектом Постанови КМУ „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм і заходів, розроблених громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься державна фінансова підтримка”.
У ході проведення громадських слухань представник ГО «Зелений світ Чернігівщини» зазначив, що стратегічний курс української держави на європейську інтеграцію слід розглядати як неподільний комплекс заходів із здійснення реформ у державі, налаштованих на досягнення Україною стандартів Європи. Прийняття Податкового кодексу стане важливим кроком до здійснення податкової реформи, спрямованої на побудову сучасної конкурентоспроможної соціально-орієнтованої ринкової економіки, інтегрованої у ЄС, забезпечення сталого економічного зростання на інноваційно-інвестиційній основі. Сам факт винесення проекту Податкового кодексу України на всенародне обговорення є свідченням побудови в Україні демократичного суспільства.
Необхідною умовою входження України до Європейського Союзу є відповідність європейським стандартам. Однією із таких умов є залучення платників податків до подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку. Адже подання звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків – економія робочого часу та коштів на придбання бланків, гарантоване оперативне відстеження змін до податкової звітності. Це крок до розвитку інформаційного суспільства в Україні та шлях нашої держави до ЄС.
Крім того, начальник відділу масово - роз’яснювальної роботи та звернень громадян Володимир Сизих зупинився на питаннях, пов’язаних з діяльністю податкових органів, це, насамперед, робота, яка проводиться податківцями міста по виявленню платників, що ухиляються від сплати податків - операція „Бюджет”; виявлення та припинення діяльності „конвертаційних центрів”; недопущення фактів фіктивного банкрутства; виявлення та упередження фактів отримання заробітної плати „в конверті”.
Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові



Теги:податкова, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar