реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Росію намагалися вивезти прилади військового призначення

Через пункт пропуску «Сеньківка» на Чернігівщині намагались вивезти до Росії прилади військового призначення

У пункті пропуску «Сеньківка» Чернігівської митниці ДФС митники спільно з прикордонниками припинили спробу незаконного вивезення товарів військового призначення, що підлягають державному експортному контролю.

Громадянин України, який разом з двома пасажирами прямував на автомобілі до Росії, обрав для перетину кордону «червоний коридор». Під час митного контролю водій і пасажири надали співробітнику митниці декларації, в яких вказали про наявність у них готівкових коштів, холодильника та особистих речей. Але при огляді транспортного засобу митники спільно з прикордонниками виявили, що в багажному відділенні, у ніші для запасного колеса, знаходяться дві гіроскопічні системи Авіагоризонт АГБ-3К.

Дані системи відносяться до категорії товарів військового призначення, на переміщення через кордон яких законодавством встановлено обмеження. Митне оформлення цих товарів можливе тільки при наявності відповідних дозвільних документів. Громадянин, який визнав себе власником авіаприладів, не мав жодних дозволів на їх вивезення. Мабуть тому й «забув» внести відомості про них у митну декларацію, бо не мав законних прав на їх вивезення.

Працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил, прилади вилучені. Після завершення перевірки справу буде передано до суду.



Теги:Контрабанда, прилади військові, СБУ, ДФС, Чернігівська митниця, Сеньківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar