реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

У Росії починаються бунти

Величезні витрати на неоголошену війну в Донецькій і Луганській областях України, західні економічні санкції, падіння цін на нафту і спричинена через все це економічна криза в Росії не забарилися позначитися на простих жителях країни. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на російське видання Новости Вологды. Патріоти України

Сьогодні, 23 березня, в місті Вологда робітники місцевого машинобудівного заводу прийшли з плакатами до резиденції обласного губернатора і ледь не почали штурмувати будівлю. Владі довелося терміново залучати поліцію і військовослужбовців внутрішніх військ у повній бойовій амуніції.

“Точкою кипіння” для робітників Вологодського машинобудівного заводу, що і так не отримують зарплати вже вісім місяців, стало рішення про масове скорочення штату. На прохідній підприємства вивісили списки з 50 прізвищ співробітників, які будуть звільнені. Враховуючи, що на заводі залишилися працювати всього 90 осіб, таке скорочення означає фактичну смерть підприємства.

Спочатку обурені робітники з плакатами прийшли до будівлі обласних законодавчих зборів. Проте, зрозумівши, що від місцевих депутатів толку мало, перемістилися до “білого дому” – будівлі обласної адміністрації. Після численних погроз з боку співробітників поліції, які обіцяли порушити проти мітингувальників кримінальну справу за несанкціоновану масову акцію, робітникам все ж вдалося домогтися зустрічі із заступником губернатора Вологодської області Олексієм Кожевніковим. Той щиро поспівчував трудовому колективу ВМЗ, запевнивши, що ситуація на заводі перебуває під постійним контролем і пообіцяв вирішити всі проблеми – правда, після процедури банкрутства і зміни власника. Засідання суду за цим питанням призначено на 6 травня.

За даними Вологодської обласної прокуратури, на ВМЗ всі останні роки процвітала корупція, а з підприємства банально “забирали” гроші. Нещодавно на заводі, що виконує оборонні замовлення, було повністю замінено керівництво, а проти попереднього порушили кримінальну справу. Майно підприємства, включаючи виробниче обладнання, заарештовано судовими приставами за борги, а в цехах відключено за несплату опалення.

Навіть у цих умовах робочі ВМЗ, що вісім місяців не бачили зарплати, продовжували виконувати замовлення – здебільшого оборонні.



Теги:голодні бунти, Вологда, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar