реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У рідний двір повернувся меморіальною дошкою

Захиснику України старшому солдату Денису Яковенку у Ніжині відкрили меморіальну дошку.

Все життя він провів у цьому ніжинському дворі, по вулиці Космонавтів, де стоїть його будинок. Тут захиснику України, снайперу – розвіднику 41 батальйону територіальної оборони Чернігівської області, старшому солдату Денису Яковенку відкрили меморіальну дошку.

Мама Дениса Лідія Георгіївна на відкритті меморіальної дошки говорила: «Все своє свідоме життя, Денис провів у цьому дворі. Тут він ріс і товаришував з хлопцями, тут набивав свої перші гулі. З цього будинку пішов у школу, потім в армію. З цього будинку він щасливий біг одружуватися. В цей дім він приніс свого сина. З цього дому – пішов на війну.. В цей дім він не повернувся з війни.. Колись Денис говорив нам «Привіт!». Тепер ми, заходячи до будинку, будемо говорити «Привіт!» йому. А він тепер завжди і зустрічатиме, і проводжатиме нас своєю доброю посмішкою. Нам дуже пощастило: він залишив по собі своє повторення. В рухах, погляді, посмішці, вчинках малого Кирила весь Денис.. Я вдячна вам усім за те, що Денис завжди буде з нами. Дякую за таку пам’ять про мого сина, мого Дениса!».

Денис Яковенко закінчив ніжинську школу №7, де також тепер є меморіальна дошка. Був активним учасником Революції Гідності – у складі бригади медиків надавав допомогу пораненим. На війну пішов добровольцем. Позивний його був «Медик». 4 вересня 2014 року старший солдат Яковенко загинув під час артилерійського обстрілу російськими збройними формуваннями в районі міста Дебальцеве Донецької області. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
"Голос України"

Фото Валерія Кичка.



Теги:Ніжин, 41 батальйон, російсько - українська війна, Дебальцеве


Читайте також



Коментарі (0)
avatar