реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У "Просвіті" представлено "В катакомбах"

Російського православія ми не знаємо. А воно -- різноманітне і далеко не все підпадає під червоний Московський патріархат. Це перший висновок, що його можна зробити з представлення у чернігівському прес- клубі "Просвіта" книги Сергія Шумила "В катакомбах. Православное подполье в СССР".
Відомо, що московський патріарх Тихон не тільки наклав анафему на комуністичну владу, але й влучно оцінив новину про прорив каналізації у мавзолєї Лєніна: "По мощах и елей!". Саме від патріарха Тихона веде свій канонічний родовід ієрархія переслідуваної російської істинно - православної церкви, або катакомбної, що її досліджує автор.

Автора -- дослідника князя Оскольда, колишнього депутата Чернігівської міської ради представив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний, наголосивши: "Як багато може зробити одна людина -- сам Сергій змусив дві православні юрисдикції -- московського і київського патріархату -- займатися всерйоз вивченням особи князя Оскольда! І справа може дійти до його канонізації".

Сергій Шумило повідомив досліджені ним нові для чернігівців речі -- так, скажімо, він твердить, що ієромонаха Аліпія, що вирив у Чернігові Аліпієві печери і служив у Свині (Ульяновці), вбила не німецька бомба, а він був закиданий радянськими гранатами саме за те, що священик.



Теги:Сергій Шумило, прес- клуб Просвіта, українське православіє


Читайте також



Коментарі (0)
avatar