реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Прилуках сподіваються на поляків

2 березня відбулася зустріч міського голови Прилук Ольги Попенко з представниками Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

У ході заходу, на який були запрошені розпорядники бюджетних коштів, посадовці міської ради, обговорено питання щодо участі міста у міжнародному освітньому проекті «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади». Про це повідомив сайт Прилуки місто

Кшиштоф Фільсек заступник директора Фундації ПАУСІ (Варшавський офіс) детально ознайомив присутніх з основними принципами громадського бюджету (партиципаторного бюджету), що передбачає надання громадянам права розподілу частини коштів з міського бюджету. З 2011 року в Польщі мешканці беруть активну участь у формуванні частини міських бюджетів через подачу своїх ініціатив-проектів. Впровадження проектів відбувається після голосування громадськістю.

Як зазначив Костянтин Плоский заступник директора Фундації ПАУСІ (Київський офіс) у 2015 році експерти Фундації допомагали містам Чернігову, Черкасам та Полтаві уперше в Україні запроваджувати громадський бюджет. Саме про досвід впровадження громадського бюджету в м.Чернігів розповіла заступник начальника фінансового управління Чернігівської міської ради Олена Лисенко.

Міський голова Ольга Попенко відмітила, що мешканці Прилук є активними у поданні ініціатив та пропозицій у вирішенні проблем громади, що про свідчать її зустрічі у мікрорайонах міста. Пропозиції багатьох прилучан вже є міському бюджеті на 2016 рік.

Присутні мали можливість отримати вичерпні відповіді у представників Фундації ПАУСІ щодо основних етапів реалізації проекту та подальших організаційних кроків.



Теги:Прилуки, ПАУСІ, громадський бюджет, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar