реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

У Прилуках перекрили вулицю

23 лютого в Прилуках понад півсотні містян перекрили рух вантажного автотранспорту по вулиці Перемоги. Протестувальники вимагали від міської влади припинити рух великовантажівок їхньою вулицею, адже це призводить до руйнування дороги, помешкань прилучан і є загрозою для їхнього життя. Підтримати людей також прийшли активісти місцевої організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та небайдужі прилучани.

Слід зазначити, що 11 лютого цього року містяни вже проводили мирне зібрання на вулиці Перемоги. Відповідно до вимог Конституції України, прилучани повідомили виконавчі органи Прилуцької міської ради про намір провести захід. У свою чергу на зустріч до активістів міська рада відправила секретаря міськради та заступника міського голови. Сам же очільник Прилук на зібрання не прийшов. Темою зборів громадян було обговорення стану неврегульованості руху великотоннажного транспорту на своїй вулиці. Учасники акції підписали резолюцію, яка зводилася до вимоги міському голові провести 13 лютого загальні збори мешканців вулиці Перемоги й отримати від нього інформацію стосовно вжитих ним самоврядних дій із вирішення проблематики.

Збори таки відбулися, але звітування про свої дії щодо забезпечення безпеки жителів вулиці Перемоги від міського голови так ніхто і не почув.

Усвідомлюючи повну неспроможність і небажання міського голови виконати свій законний обов’язок щодо захисту своїх містян, мешканці вулиці Перемоги вдалися до радикальних дій – перекрили рух вантажного автотранспорту.

«Сьогодні прилучани вийшли на чергову акцію протесту. З одного боку засмучує, що вирішувати проблему доводиться в такий спосіб,а з іншого – я пишаюся цими людьми, які готові боротися за свої права, за гідне життя у своєму місті. Ми, свободівці, завжди були на боці простих українців, що й робитимемо надалі, відстоюючи соціальну й національну справедливість», – наголосила депутат Прилуцької райради від ВО "Свобода" Вікторія Дротянко.

Вирішити проблему прилучанам, на жаль, не вдалося, проте містяни вирішили вчергове піднімати питання перекриття руху вантажівок вулицею Перемоги на черговій сесії міської ради, що відбудеться 1 березня.

Прес-служба Прилуцької міської організації
ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, перекрили рух. місцеве самоврядуван, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar