реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У пошуках середнього класу: середняки -- не куркулі

У січні п.р органами державної статистики проведено опитування домогосподарств, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя. Метою дослідження були питання самоідентифікації, як середнього класу.

Для дослідження критеріїв визначення середнього класу як основи стабільного розвитку суспільства, у ході опитування домогосподарствам було запропоновано визначити розмір середньодушового грошового доходу, який, за їх думкою, відповідає майновому становищу середнього класу.

Незалежно від типу домогосподарства більше половини респондентів вказали дохід понад 5000,0 грн., п’ята частина – від 4500 до 5000 грн. на місяць. Наступним за ступенем поширення був дохід у розмірах 2500-3000 грн., який був указаний кожним десятим домогосподарством.

У ході опитування домогосподарствам було також запропоновано визначити, яка сума грошей необхідна в середньому кожній особі на місяць, щоб не відчувати себе бідними.

Як і в попередньому році, найбільша частка домогосподарств указала дохід у розмірі понад 2700 грн. Цю суму зазначила половина домогосподарств. Наступним за ступенем поширення був дохід у розмірі 1900-2300 грн., який зазначило кожне четверте домогосподарство, кожне одинадцяте – дохід 900-1100 грн.

Слід зазначити, що критерії сільських жителів значно нижчі, ніж міських.

Головне управління статистики у Чернігівській області



Теги:середній клас, куркулі, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar