реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У пораненій бібліотеці підготували покажчик про захисників

Обласна універсальна бібліотека, яка поки що носить ім’я Короленка, постраждала від російського нападу – частина покрівлі була пробита обстрілами. Зараз уже дах відремонтовано і бібліотека підготувала та видала покажчик літератури до Дня захисників України.

«З повагою і шаною…: чернігівці – захисники територіальної цілісності України» - така його назва. «Це видання вкотре нагадує нам всім, що російська агресія у вигляді гібридної війни проти України розпочалася з 20 лютого 2014 року, а вже з 24 лютого 2022 року стала відкритим повномасштабним вторгненням на територію нашої країни» - каже представник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Бутко.

Вісім років героїчного спротиву нашого народу підготували ґрунт до нинішньої успішної вирішальної боротьби з російським імперіалізмом. Вагомий внесок зробили у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, продемонстрували вірність військовій присязі, виявили особисту мужність, героїзм і Захисники України з Чернігівщини. 189 наших земляків, як свідчать останні дані, у 2014—2021 роках в обороні Батьківщини віддали найдорожче — своє життя.

Покажчик представляє 276 опублікованих друкованих джерел, присвячених подвигу військовослужбовців із Чернігівщини, які брали участь у російсько-українській війні в період 2014—2021 років.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:герої Чернігівщини, Сергій Бутко, російсько - українська війна, обласна бібліотека


Читайте також



Коментарі (0)
avatar