реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

У Ніжині винайшли нові портативні інтелектуальні електрокардіографи

Найбільш доступним і дешевим методом діагностики серцево-судинних захворювань є ЕКГ, але її чутливість і специфічність станом на сьогодні вже є недостатніми. За підтримки Держінформнауки ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Метекол» м. Ніжина створено 45 дослідних зразків портативних інтелектуальних 6/12-канальних ЕКГ комплексів «КАРДІОПЛЮС-П».

Науково-технічній рівень розробки «КАРДІОПЛЮС-П», яка є новинкою у медичній галузі, відповідає сучасному світовому рівню; при її створенні застосовувались найбільш сучасні технології аналізу ЕКГ 4-го покоління, що значно підвищує діагностичну та прогностичну цінність ЕКГ обстеження; комплекс має найкращі масо-габаритні характеристики, що дає підстави вважати його дійсно «кишеньковим електрокардіографом»; і головне – він дешевший від відомих вітчизняних і російських аналогів в найпотужнішій модифікації в 2-3 рази, а аналогів з далекого зарубіжжя – у 10-15 разів.

Можливість застосування цього приладу не лише в стаціонарі, а й в амбулаторних умовах та для індивідуального застосування, надає змогу його широкого запровадження у клінічну практику.

У 2012 році було проведено медичні випробування створених дослідних зразків при лікуванні хворих з гострим коронарним синдромом. За їхніми результатами отримано позитивні висновки від Українського медичного центру.

Впродовж 2013 року, після проведення технічних та клінічних випробувань виробів у зацікавлених медичних закладах, ТОВ НВП «Метекол» вже розгорнуте їхнє виробництво обсягом до 500 шт. на рік, а у 2014 році – до 1-5 тисяч на рік.

За інформацією Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України.

Максим БАГРІНЦЕВ, депутат Ніжинської міської ради



Теги:кардіографи, Метекол, винаходи, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar