реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Мені відмовилися надавати землю фронтовикам

Менська міськрада відмовилася надати землю учасникам АТО

На черговій сесії Менської міської ради знову розігралися палкі міжфракційні баталії.

Ціна питання – розподіл земельних ділянок. Як виявилося, не всі депутати вважають, що захисники України, котрі за законом мають право на отримання земельної ділянки, можуть ним скористатися. Через бюрократичні перепони й тяганину.

Під час голосування за проекти рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок по наданню у приватну власність двом учасникам АТО та про погодження передачі земельних ділянок за межами населених пунктів у сесійній залі міськради дійс­но стало «гаряче». Це, до речі, можна було спостерігати у режимі онлайн у соцмережах – велася відеозйомка засідання.

Виконавчий комітет міськради у відповідь на звернення учасників АТО Вячеслава Кислухи та Ярослава Бурки (уродженців Дягови Менського району) з проханням надати їм на законних підставах у користування земельні ділянки підготував рішення у такому формулюванні: «Розглянути дане питання після встановлення, відновлення меж с. Дягова або при внесенні змін до законодавства». Іншими словами – відтягти вирішення цього питання у часі. Тим самим потенційно позбавивши вояків скористатися наданим їм законним правом на отримання земельної ділянки у користування.

Більшість депутатів не підтримала цього рішення.

– Працівники міської ради фактично халатно поставилися до опрацювання цього питання, – прокоментував ситуацію депутат міськради Володимир Булавка. – Отож за ініціативи більшості депутатів у пленарному засіданні сесії довелося робити перерву й запросити для консультації начальника відділу Головного управління Держгеокадастру в Чернігівській області Владислава Кочубея. Лише після цього справедливе рішення на користь АТОвців було ухвалене. Але ж не варто забувати, що на минулій сесії ще трьом військовослужбовцям було відмовлено у праві на отримання земельної ділянки, «бо не проведена інвентаризація земель».

Не менші баталії розгорілися й під час голосування за останнє питання порядку денного – про надання у користування земельних ділянок кільком десяткам АТОвців, серед котрих – і жителі Менщини. Це, зокрема, і родина загиблого Героя Олександ­ра Шумейка (у списку представлена його мати). Але позитивне рішення так і не було прийняте – радикали, фракція "Батьківщини" й аграрники проголосували проти, «нашокраївці» та БПП голосували «за».

Невідомо, з яких причин на минулій сесії у такому ж праві було відмовлено і сестрі загиблого Героя Олександра Уткіна.

Земля є, принаймні шість тисяч гектарів земель Державного фонду (цю інформацію озвучив начальник місцевого відділу Держгеокадастру).

У такому випадку про щирість вчинків окремих депутатів можна тільки здогадуватися. Та і як такі події можна зрозуміти? Вранці кладуть квіти біля пам’ятних знаків полеглим воїнам на Алеї Героїв, а ввечері відмовляють у законному праві їхнім же родинам...Час чернігівський



Теги:Земля, Батьківщина, учасники АТО, РПЛ, Менська ОТГ, Аграрна партія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar