реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

У Мені поставили чимало матів

23 липня на честь Міжнародного дня шахіста члени партії «Сильна Україна» провели в м. Мена Чернігівської області ювілейний шаховий турнір.
Вже багато років, починаючи з 1966 року, у всьому світі 20 липня відзначають Міжнародний день шахів. Це свято проводиться за рішенням ФІДЕ – Всесвітньої шахової федерації. Проведення турніру в Мені не випадкове, адже це славне місто Чернігівської області має давні шахові традиції і здобутки. Крім того, місцеве фізкультурно-спортивне товариство «Колос» забезпечило Менський шаховий клуб достойним приміщенням, де як юні, так і вже дорослі шахісти тренують свою майстерність у цій древній стратегічній грі.
Загалом у турнірі взяли участь 40 учасників, які виступали у старшій та молодшій вікових групах. Переможцем у молодшій віковій групі став Сергій Стародуб, а у старшій – Лемков Анатолій Степанеович. Головним суддею змагань став керівник Шахового клубу м. Мена Воздвиженський М. Й.
Переможці отримали в подарунок: сучасний мобільний телефон, DVD програвач, стереонавушники, радіо програвачі та інші заохочувальні призи.
Владислав Атрошенко, який став ініціатором та спонсором проведення шахового турніру, привітав учасників та переможців змагань з успішним завершенням спортивного свята. На думку Владислава Атрошенка, залучення дітей та підлітків до занять у місцевих шахових клубах не тільки дозволить виховати освічене та ерудоване молоде покоління, але і дасть можливість знайти справжні «шахові таланти», які б представляли Україну на міжнародних змаганнях з цього престижного виду спорту.







Теги:В. Атрошенко, мена, шахи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar