реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

У Козельці - африканська чума свиней

20 жовтня згідно результатів лабораторних досліджень виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней у патологічному матеріалі відібраних в свиней, що загинули в одному з особистих підсобних господарств по провулку Фізкультурному смт. Козелець.

На екстренному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Козелецькій РДА було прийнято рішення про введення КАРАНТИНУ в 3-х кілометровій зоні від місця виявлення хвороби.

Внаслідок цього, буде повністю заборонено та перекрито рух автотранспорту по вул. Родини Богомольців (від недільного ринку та до кінця вулиці) та прилеглих вулицях (Фізкультурна, Поліська, Ланова, Нова, Седова, Левітанського, Остерська) і провулках (Поліський, Фізкультурний, Стеценка, Героїв Крут, Річний). Перелік вулиць уточнюється.

Пропуск автотранспорту громадян, котрі проживають в зоні карантину буде здійснюватись через блокпост по вулиці Родини Богомольців біля недільного ринку

Як повідомили в Управлінні ветеринарної медицини в Козелецькому районі, від сьогодні почнеться подворовий обхід карантинної зони, де буде проведено вилучення та знищення поголів’я свиней.

На решті території селища вводиться зона нагляду. На даній території буде проведений обхід господарств для обліку та вакцинування свиней.

Також в Козельці вводиться 40-денна заборона та торгівлю свинини та будь-якими продуктами зі свинини.

Відділ зв'язків із громадськістю, ЗМІ та громадськими організаціями
Козелецької селищної ради



Теги:африканська чума, Козелець, карантин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar