реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

У Десні тонули дві дитини. Врятували одну

Чернігівське міське управління ГУМНС України в Чернігівській області повідомляє, що з початку року внаслідок порушення правил безпечної поведінки на воді на водоймищах Чернігівщини загинуло 37 осіб, по місту Чернігову – 8.

Останній випадок загибелі на воді стався 4 липня близько 14 години дня. Внаслідок порушення правил поведінки під час купання в необладнаному місці (човнова станція в районі Бобровиці) загинула 8-річна дитина. Ще одну дитину вдалося врятувати рятувальниками сезонного рятувального посту.

Тож Чернігівське міське управління ГУ МНС України в Чернігівській області звертається до мешканців та гостей міста із застереженням: щоб запобігти нещасним випадкам на воді, купатися краще вранці або ввечері, коли немає небезпеки перегрівання. Перебувайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не можна пірнати у воду в невідомих місцях та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді. Не підпливайте під тих, хто купається, не хапайте їх за ноги, не "топіть", не подавайте хибні сигнали про допомогу, уникайте води зі швидкою течією. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не заходьте у воду в нетверезому стані.

Постійно стежте за поведінкою дітей біля води. Контролюйте їхні ігри навіть на мілководді.

О.КОЛОМІЄЦЬ, старший інспектор Чернігівського МУ.




Теги:діти, Десна, поведінка на воді


Читайте також



Коментарі (0)
avatar