реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

У день народження Довженка депутати облради проголосують проти його імені

Сьогодні сесія Чернігівської обласної ради, крім поділу ласих шматків, буде голосувати і про перейменування кінотеатру імені Щорса.

Воно має відбутися відповідно до Закону України про декомунізацію. Напередодні була створена робоча група, яка вивчала пропозиції. До неї входили голова та заступник голови обласної ради Микола Звєрєв і Валентин Мельничук, начальник управління комунального майна, юрист та начальники відділів апарату ради, голова державного архіву у Чернігівській області, начальник "Чернігівкіно", а для колориту, як гостра приправа до холодної страви, було включено і голову обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка. Не було жодного представника кіномистецтва, жодного члена Національної Спілки письменників, жодного театрала...

Всі наче погоджувалися, що було б логічно і правильно назвати єдиний відтепер комунальний кінотеатр іменем світової слави кінорежисера, нашого земляка Олександра Довженка.

Проте, коли дійшло до голосування, члени робочої групи дружно проголосували за назву "Чернігів". Хоча Василь Чепурний та Олександр Соломаха пропонували, як компроміс, назву "Зачарована Десна", раз уже бояться Довженком назвати ще один заклад у місті (є ляльковий театр). Проголосували проти члени робочої групи. Бо як сказав юрист обласної ради, "я нє знаю що єто такоє зачарованная Дєсна"... Підтримав суху і ніяку назву "Чернігів" і голова обласної ради Микола Звєрєв.

Знаменно, що саме сьогодні, саме в день народження видатного кінорежисера, депутати обласної ради дружно піднімуть руки проти свого земляка. Ним гордиться світове кіно, але не депутати Чернігівської облради. І правда - шо ано такоє, єто украІнскоє кіно?! Тут головне - бабла накосить та землю поділить...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, чернігівська Просвіта, ДОВЖЕНКО, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Все правильно. Чи ми будемо все називати одною назвою? Вулиця Довженка, театр Довженка, площа Довженка,провулок Довженка, майдан Довженка, ТЦ Довженка. У самій Сосниці так не спикулюють його ім"ям. А автору раджу не провокувати народ. "Чернігів" - сама підходяща назва.
avatar
2
Негідники та вороги українського й України за життя Олександра Довженка завжди були проти нього, а після смерті Великого українця - проти його пам'яті. Не хочуть визнавати Олександра Довженка тільки ті, хто проти українського та України, в т.ч. й Чернігівщини, красу якої оспівав Олександр Петрович у "Зачарованій Десні".
avatar
0
3
Ляльковий театр ім. Довженка це прозорий натяк... Повз це ніяк не пройти байдужо.
Деснянського у Чернігові теж немало, як і довженківського. А назва "Чернігів" у Чернігові говоритиме про брак творчої уяви та інтелегентності містян.
avatar
4
Довженко - сталінський посіпака. Міняєте шило на мило.
avatar