реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові водитимуть козу

«Коза» - так зветься модерний фольклорний фестиваль, який цього року пройде в Чернігові уже втретє. Але якщо раніше це було просто зимове фольклорне свято, то цього річ – буде саме фестиваль.

«Цілих два дні, на головній площі міста – Красній, яка обладнана саме для свята, виступатимуть талановиті і колоритні колективи», - говорить Дмитро Янчук, один із організаторів фестивалю.

Першого дня (8 січня) на сцену вийдуть автентичний ансамбль «Горлиця» із Шепетівки, чернігівське фольк- тріо «Калита», легендарний ансамбль автентичного співу «Древо» із села Крячківка Полтавської області. Ансамбль «Древо» відзначається виконанням старовинних пісень і неповторною манерою співу – славу колективу приніс мультфільм «Жив- був пес».

Другого дня на чернігівській сцені будуть київський колектив «Кутя – бенд», що виконують колядки різними мовами і харківський колектив «Муравський шлях». Закриє фестиваль київська група «Хорея козацька», що виконує пісні українського середньовіччя.

«До того ж, буде ще й смачно – ресторатори для відвідувачів фестивалю «Коза» готують спеціальне меню, - каже організаторка фестивалю Олександра Федоренко. – Буде все так добре пахнути, адже багато страв готуватимуться на свіжому повітрі».

Головним принципом фестивалю організатори ставлять відмову від радянсько- шароварної традиції показувати українську культуру, як застарілу, сільську, примітивну. І за минулими роками можна сказати, що їм вдається бути на сучасному рівні.

Тож чернігівці запрошують гостей з інших міст України козу водити!

Василь ЧЕПУРНИЙ Голос України портал



Теги:народні обряди, фестивалі, Коза


Читайте також



Коментарі (0)
avatar